Bella Alarie ismét nemzeti válogatott

Bella Alarie-t, aki tavaly az Egyesült Államok nemzeti kosárválogatottjának tagjaként a 3×3 válogatott egyik vezéregyénisége is volt, a közelmúltban nagy öröm és megtiszteltetés érte. A marylandi Bethesdában az elmúlt hét péntekén családi körben hallotta, amint Cathy Egelbert a WBNA biztosa a nevét mondja, mint a Dallas Wings 5. választottat a 2020-as NBA Draftban. Ez több szempontból is különleges, 22 éve először ő az első Ivy League-es női játékos akit első körben választottak, illetve harmadik gyermeke egy korábbi NBA játékosnak. Édesapja Mark, a Duke Egyetemen játszott, majd onnan 5 szezont az NBA-ben.

Alarie nem csak az Ivy League-ben játszott jelentős szerepet, de oszlopos tagja volt az US nemzeti 3×3 válogatottjának is 2019-ben, akikkel részt vett a FIBA 3×3 Women’s Series öt állomásán.

Saját bevallása szerint a 3×3 kosárlabda nagyon közel került a szívéhez, mert „rendkívül izgalmas ez a számomra teljesen új élményeket adó játék. Mind fizikailag, mind szellemileg egész embert kíván a pályán való szereplés és fontos szempont, hogy külön hangsúlyt kap az egyéni teljesítmény is” – mesélt élményeiről az USA Basketball-ban elhangzott videó podcastjéban.

Az Ivy Liga az USA észak-keleti részén működő nyolc magánegyetem sportcsapatait foglalja magába. Ezek mindegyike elit kollégium amely az államok tudományos és sportelitjének későbbi rangos képviselőit neveli fel. Tagjai a Brown University, a Columbia, a Cornell, a Dartmouth, a Harvard, az University of Pennsylvania, a Princeton és a Yale.

Attachment

Bella Alarie
X