Bíztató szavak a FISU elnökétől

A FISU, az egyetemi sportszövetségek nemzetközi szervezetének elnöke Oleg Matytsin ma élő, Instagram interjút adott és szándéka szerint a világ, sportoló fiataljainak összességéhez kívánt szólni. Elmondta többek között, hogy a COVID-19 világjárvány miatti kényszerszünet alatt sem szabad hátradőlni és a karantén bezártságában unatkozni, vagy naphosszat lustálkodni. Az egyetemi hallgatóknak ez az időszak arra jó, hogy átgondolják az eddig elvégzett feladataikat és megtervezzék a jövőjüket. A lelassult életritmus módot kínál arra, hogy minden fiatal áttekintse karrierje fejlődésének a lehetőségeit.

„Akárcsak a világ többi sportszervezete, mi a FISU vezetősége is roppant csalódottak vagyunk, hogy a koronavírusjárvány keresztbe gázolt idei versenyterveinken és számos tervünk meghiúsult. Egyik legkedvesebb és legszélesebb érdeklődést kiváltó projektünk, a tavaly meghirdetett FISU Egészség Kampusz is jelenleg kényszerpihenést tart. Jelenleg a világ minden sportága és sportszervezete válságban van, mégis optimistán kell várnunk a közeljövő történéseit és minden erőnkkel azon lenni, hogy a járvány elmultával mielőbb visszakerüljük a korábbi szintre.”

A FISU elnöke szerint éppen a Lausanne-i Egyetem volt az első két oktatási intézmény egyike, amely befogadta az Egészség Kampusz projektet. Ezzel is jelezve az egyetemi sportszervezettel való szoros együttműködés szándékát.

“Ez a projekt valóban olyan, mint egy híd az elit sport és a nagyobb hallgatói közösség, vagyis a tömegsport között. Évente 10-20 ezer sportoló vesz részt a program rendezvényein Svájcban, de világszerte több mint 150 millió egyetemi hallgató részese ennek a sportrendezvény sorozatnak. Aminek révén megnyílt arra az esély, hogy a fiatalok hatalmas közösségét egy közös platformon gyűjtsük egyetlen cél érdekében” – jelentette ki a FISU elnöke.

Attachment

X