Nemzetközi versenyt rendezne Ausztrália

Nemzetközi versenyt rendezne Ausztrália

Ausztrália északi régiója fővárosának, Darwinnak a tengerpartján elterülő mesterséges lagúna partján hatalmas pihenő, szórakoztató, tömegsport centrum található, ahol a szállodáktól a botanikus kertig, az uszodáktól a sportpályákig mindenféle szórakozási, pihenési lehetőség várja nemcsak a városlakókat, hanem az oda érkező turistákat is. Pár héttel ezelőtt felavatták a park, vagyis a Darwin Waterfront legújabb sportlétesítményét, a hatodik kontinens első FIBA 3×3 kosárlabdapályáját, amely megfelel a világszövetség követelményeinek, így nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz.

Az új létesítmény az év minden napján nyitva tart és hetente rendeznek majd országos, vagy nemzetközi versenyeket, vagy csak egyszerűen bizonyos napokon átadják a terepet az amatőröknek, hogy minél többen megismerkedjenek a 3×3-al, mint dinamikus, új sportággal.

A város vezetésének és rendezvényszervezőinek van már gyakorlata 3×3 verseny megszervezésében. 2016-ban Darwinban rendezték meg a CLB 3×3 országos Tourt. A verseny nagy sikert aratott, több mint 120 versenyző vett részt és több száz néző is összegyűlt a pálya körül.

Az országos versenyeken kívül intenzíven dolgoznak azon is, hogy a lehető leghamarabb nemzetközi versenyeket is vendégül láthassanak a lagúnában. Ennek érdekében előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Fülöp-szigetek és Malajzia kosárlabda szövetségeivel.

X