Sikertörténet a mongol 3×3 kosárlabda

Sikertörténet a mongol 3×3 kosárlabda

Az utóbbi néhány évben a mongol Ulánbátor MMC Energy 3×3 férfi kosárválogatott szinte a teljes ismeretlenségből a világ legjobbjai közé került. A csapat edzője szerint a mongol fiúk sporttörténelmet írtak, ám a sikereik nem pottyantak az ölükbe, azokért alaposan megküzdöttek. 2020 februárjában, Európában edzőtáboroztak, és a világranglista élén álló szerb, illetve szlovén csapatokkal edzettek, majd barátságos mérkőzéseket játszottak. Előbb Újvidéken, egy hatcsapatos tornán mérték össze az erejüket a kontinens legjobb 3×3 együttesével, majd Szlovéniában játszottak egy kétnapos versenyen, ahol nyolc csapat játszott a győzelemért.

Az Ulánbátor eredményei magukért beszélnek, és szépen rámutatnak a pár év alatt megtett út sikerére.  Legutóbb, a Dohában megtartott FIBA 3×3 World Tour Mastersen nem vettek részt, így az olimpiai részvételükért jövő tavasszal Grazban kell még keményen megharcolniuk. A közeljövőben viszont az Ulánbátor is „ringbe” száll a Dzsiddában tartandó 3×3 World Tour Finálén, ahol a legjobbak játszanak majd a világkörüli játék kupájáért.

A mongol női 3×3 válogatott a férfiaknál is jobb eredményekkel büszkélkedhet, hiszen nekik nem kell kvalifikálniuk a Tokiói Olimpiai Játékokra.

X