Tíz legszebb 3×3 mérkőzés

A FIBA honlapja – friss hírek híján – sorra vette és rangsorolta a tavalyi, 2015-19-es szezon 3×3-as nemzetközi eseményeinek legjobb, legizgalmasabb mérkőzéseit.

A 10. helyre sorolták a FIBA 3×3 World Tour lausanne-i Masters tornájának kvalifikáló fordulóját, amelynek kiemelkedő szereplői a francia Nantes és az amerikai NY Harlem csapata volt. Ez volt az a mérékőzés, amelyben először lépett pályára a NY Harlem égisze alatt szupersztárjuk, Dominique Jones, vagy ahogyan szurkolóik becézik: Disco Domo.

9. Ausztrália – Új-Zéland (Asia Cup 2018 női elődöntő)

A két „szomszédvár” Ausztrália és Új-Zéland 3×3-as csapata örök riválisai egymásnak. A nőknél ez a rivalizálás különösen intenzív. A 2018-as Ázsia Kupán ugyancsak élessé vált kettejük harca a pályán. A roppan izgalmas elődöntőben egymásnak feszülő két csapat harcát ausztrál részről a Bec Cole és Maddie Garrick mester duó vezette, az Új-zélandiak sem hagyták magukat, így parázs harc alakult ki a pályán. Őket Micaela Cocks vezényelte a játékban.

8. Szerbia – Lengyelország (2019. VB bronzmeccs)

7. Mongólia – Ausztrália (Ázsia Kupa 2018-as döntő)

6. Franciaország-USA (U18 Világkupa, 2015 kvalifikáló forduló)

5. Magyarország-Spanyolország (2019-es női világkupa)

A magyar lányok egyik legemlékezetesebb szereplése volt. Korábban szinte mindenki verhetetlennek tartotta a spanyol lányokat, a magyar csapatnak mégis sikerült. Nagy szerepe volt ebben a mindig higgadt, hidegvérű Sandra Ygueravidenek, és persze Medgyessy Dóra szenzációs kosarának, amely ezüstérmet hozott a csapatnak.

4. Liman-Újvidék ( FIBA 3×3 World Tour Debrecen 2017)

Ez a két szerb „óriás” debreceni összecsapásával leiskolázta a mezőnyt. Tudása legjavát nyújtva bemutatta a fiatal 3×3 sportág legszebb és legizgalmasabb oldalát.

3. Brazília – Olaszország (U18 világkupa, 2016)

2. Zemun-Novi Sad ( World Tour  döntő 2017)

1. Szerbia – USA (2016-os világkupa döntő)

Ez a mérkőzés volt a 3×3 aranystandardja.

Annak ellenére, hogy az USA csapata csupa egykori NBA sztárt vonultatott fel, Myke Henry és Alfonzo McKinnie személyében, a szerbek nem ijedtek meg ellenfelüktől. A Dusan Buluttal és Dejan Majstorovic-csal pályára lépő csapat megnyerte a versenyt.

A legszebbnek ítélt első helyezett mérkőzés legizgalmasabb pillanatai:

Attachment

Team Hungary - 2019
X