Új országos 3×3 körverseny az USA-ban

2020-ban új, a FIBA által is akkreditált versenysorozat kezdődik az Amerikai Egyesült Államokban M3B Tour néven. Az országos körverseny megszervezését lehetővé tette az USA Kosárlabda Szövetsége és a Red Bull által között partnerségi szerződés és az azzal járó támogatás. Az M3B Tour célja, hogy országszerte széles tömegekkel ismertesse meg a 3×3 kosárlabdát, amely méltó társportága az Amerika szerte nagyon népszerű, több milliós szurkolótáborral rendelkező ötöt elleni, tradicionális kosárlabdának.

Az M3B Tour Liga tulajdonosa és a verseny üzemeltetője a Bay Area Sports LLc, irányítója a Baltimore Shuckers menedzsmentje. A Shuckers a hagyományos kosárlabdában is rendkívül sikeresnek bizonyult: az elmúlt nyolc évadban ők szerződtették az USA profi kosarasainak a 20 százalékát.

A bajnokság 2020 márciusában kezdődik, az M3B-ben hat csapat játszik, közülük egy a Shuckers-bajnokságból érkezik.

A verseny alapszakaszán és rájátszásán túl az M3B azt is tervezi, hogy regionális gyermekbajnokságokat, és amatőröknek nyílt 3×3 versenyeket is rendez. A jövőben arra törekednek majd, hogy befogadják az USA nemzeti 3×3 bajnokságának selejtező szakaszát is.

Az M3B összes játékosa bekerül a FIBA ​​3×3 játékos adatbázisában, pontokat szerezhet és felkerül a FIBA ​​3×3 világranglistájába. Az M3B által szervezett egyéb versenyek és selejtezők lehetővé teszik a játékosok számára, hogy pontokat szerezzenek. Ezzel pedig a legjobb helyi játékosok előtt megnyílhat a profi kosárlabda karrier.

Attachment

M3B Tour 2020
X