Ázsia Kupa Szingapúrban

Ázsia Kupa Szingapúrban

Kicsit kevesebb, mint két hónap van hátra a FIBA ​​3×3 Asia Cup visszatéréséig, amelyre 2023. március 29. és április 2. között kerül sor. A szurkolók és a játékosok által nagyon várt versenyt idén hatodik alkalommal rendezik meg a szingapúri OCBC téri sportcentrumban. Habár, már a tavalyi kupaverseny is rendkívül sikeres volt a festői Marina Bai Sands Event Plazaban, a rendezők azt várják, hogy az idei esemény annál is több izgalmat tartogat a nézők és a játékosok számára. Az eseményen a régió legjobb férfi és női 3×3 csapatai küzdenek majd a 2023-as kupáért és a kontinensbajnoki címért.

A 3×3 Asia Cupa mérkőzéseire mától értékesítik a jegyeket. A jelenlegi becslések szerint a 2023-as FIBA 3×3 Asia Kupára a helyszínre körülbelül ötezer néző érkezik. A nyitómérkőzést az Új-zélandi nők játsszák a tahiti lányok ellen. 

A kupaverseny győztesei – ha még nem szerezték volna meg a részvétel jogát – kvalifikálják magukat a 2024-ben megrendezésre kerülő FIBA ​​3×3 olimpiai selejtező tornák valamelyikére. Ezáltal a mostani tornagyőztes egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy esélyt szerezzen magának a 2024-es párizsi játékokon való részvételre.