Olimpiai előzetes Párizsból

Olimpiai előzetes Párizsból

A fiba 3×3.com tegnapi posztjában összegezte a két hét múlva kezdődő párizsi olimpia 3×3 sportágára vonatkozó legfontosabb információkat és érdekességeket. Annak néhány részlete az alább olvasható:

„Mindössze 14 napon belül a világ legjobb férfi és női 3×3-as játékosai mérik össze erejüket a világ legnagyobb sporteseményén: a 2024-es párizsi olimpián. Párizs szívében a Parc Urbain la Concorde parkban megrendezett eseményen a szurkolókat non-stop sportszórakoztatás és a 3×3 rajongói által már jól ismert, felejthetetlen fesztiválhangulat várja.

A sportág mérkőzéseire továbbá a téren megrendezendő gördeszka, BMX freestyle és break-tánc versenyekre 4700 fős, teltházas tömeg várható a városi parkban. Ezek közül a sportágak közül több a sporton kívül a művészetből, a zenéből, napjaink ifjúsági életérzéséből ad ízelítőt a nézőknek.  

Naponta több mint 37 ezer embert várnak a versenyeken, akik közül sokan a 3×3 pörgős, akciódús játékában fognak gyönyörködni. Élményüket fokozzák a DJ-k, a sportbemutatók és egyéb előadóművészek. Ezzel a sokszínű szórakoztatással a Parc Urbain lesz a legmenőbb hely a francia fővárosban. “A 2024-es párizsi játékok történelmi pillanatai lesznek a 3×3-as kosárlabda számára” – állapította meg Alex Sanchez, a FIBA ​​3×3 ügyvezető igazgatója. „Amikor a játékosok július 30-án teltházas közönség előtt pályára lépnek, semmi kétségem nincs afelől, hogy olimpiai szurkolók milliói fognak beleszeretni sportágunkba szerte a világon. A nemzetközi szintér legjobb csapatai hét napon át, akciódús versenyen játszhatnak, így olyan hihetetlenül sziporkázó 3×3-as olimpiai látványra készülünk, amilyet eddig még sohasem láthattunk.”