Holnap kezdődik a Women’s Series fináléja

Holnap kezdődik a Women’s Series fináléja

A FIBA 3×3 Women’s Series 2024-es szezonja izgalmas és eseménydús volt, tele emlékezetes pillanatokkal és kiélezett mérkőzésekkel. Az idei sorozat februárban kezdődött Springfieldben, az Egyesült Államokban, ahol a legjobb csapatok összemérhették tudásukat.

A versenysorozatot számos állomáson rendezték világszerte, többek között Marseille-ben, Gabalában, Ulaanbaatarban, Clermont-Ferrandban, Orléans-ban, Chengduban, Poitiers-ben, Wuhanban, Québec-ben, Fribourgban, Edmontonban, Bordeaux-ban, Langfangban, Pristinában, Gubában, Bakuban, Saskatoonban és Debrecenben.

A szurkolók és a sportág szempontjából az évad egyik legizgalmasabb eseménye volt a kanadai csapat kiemelkedő teljesítménye, amely több állomáson is dominált. Különösen emlékezetes volt a spanyol csapat elleni mérkőzésük. Az amerikai nemzeti válogatott is remekelt, különösen a québeci állomáson, ahol szoros mérkőzésen győzték le a Dallas 3XBA csapatát.

A szezon során több meglepetés is született, például a holland csapat erős szereplése Gubában, ahol a második helyet szerezték meg. A francia csapat Bordeaux-ban nyújtott teljesítménye is emlékezetes marad, ahol hazai pályán mindent megtettek a győzelemért.

A szezon csúcspontja a Hangzhou-ban megrendezendő döntő lesz, ahol az év során legjobban teljesítő csapatok mérkőznek meg a 2024-es bajnoki címért. Az esemény különleges jelentőséggel bír, mivel ez az első alkalom, hogy Kína ad otthont a döntőnek.

Összességében a FIBA 3×3 Women’s Series 2024-es szezonja tele volt izgalommal és magas színvonalú játékkal, ezért izgatottan várjuk a holnap kezdődő finálét.