Nagy csata várható Makaón

Nagy csata várható Makaón

A worldtour.fiba3x3.com mai ajánlása szerint az előttünk álló két napban Makaóban pályára lépő csapatok játékosai közül – eddigi teljesítményük alapján – néhányan kiemelt figyelmet érdemelnek a szurkolóktól.

Az elemzés első helyen a listavezető szerb Ub Huishan NE világklasszisát, Strahinja Stojačićot említi, akit a szurkolók „Doktor Strange”-ként is ismernek. A szerb játékos tovább fokozta a várakozásokat, amikor kijelentette: senki se feledkezzen meg arról, hogy ő a világ legjobb 3×3-as kosárlabdázója, aki képes arra, hogy egyedül is annyira felvillanyozza az Ub csapatát, hogy idén is, immár harmadik alkalommal megnyerjék a 3×3 World Tour bajnoki címét.

Denis Donkor, a Riffa játékosa a következő, aki különleges figyelmet érdemel a pályán. A nemzetközi statisztikák szerint az idei szezon egyik legkiemelkedőbb játékosa: a legtöbb mérkőzésen szerepelt, és 9,3 pontos átlagot ért el. Jó eséllyel pályázik arra, hogy az idei WT legeredményesebb játékosának járó címet elnyerje.

A Paris játékosa, Franck Seguela is kiemelt figyelemre számíthat. Csapatával idén hazai pályán olimpiai ezüstérmet szerzett, ami tovább növeli a tőle elvárt teljesítmény szintjét.

Az elemzés további játékosokra is ráirányítja a figyelmet, mint például: Stefan Milivojević (Partizan, Szerbia), Stefan Kojić (Liman, Szerbia), Fabian Giessmann (St Oazku, Németország).

A kínai Wuxi csapata is a figyelem középpontjába került, különlegessége, hogy egy igazi nemzetközi gárda képviseli Kínát Makaóban. Pályára lép DeMarcus Cousins (USA), Demeter Attila (Magyarország), Andrew Kelly (USA) és Ryo Ozawa (Japán).