Dohában összecsap a két szerb rivális

Dohában összecsap a két szerb rivális

Három nap múlva elkezdődik az idei első FIBA 3×3 World Tour Masters, a katari Dohában. A sportesemény érdekessége, hogy a résztvevő csapatok közül több is van, amelyik játszani fog valamelyik „ősriválisával”, ami eleve izgalmasabbá teszi az adott mérkőzéseket. Az ellenlábasok feltételezhetően a szokásosnál is keményebben, erőszakosabban játszanak majd, mert valamilyen régebbi vélt, vagy valós sérelmükért szeretnének revansot venni.

Az első ilyen mérkőzés 26-án, a Novi Sad – Ub találkozó lesz. A csapatok a C-csoportban játszanak körmérkőzést a továbbjutásért. 3×3 körökben közismert tény a tavalyi, Novi Sadnak gyengén sikerült szezonja utáni csapatszakadás, amely a távozóknál, de leginkább az elhagyottaknál mély és tartós sértődést okozott. Ennek következményei lehetnek a pályán, a mindkét fél részéről tanúsított felfokozott indulatok, a minden áron való győzni akarás. Külön érdekesség, hogy a riválisok olyan világklasszis sztársportolókkal állnak ki egymás ellen, mint Dusan Bulut és Ivosev Tamás, az Ub-nél pedig az őket elhagyó Marko Savic és Dejan Majstorovic. Szinte biztos, hogy – a szurkolók gyönyörűségére – a győzelemért óriási csatát vívnak majd a játékosok a pályán.

Nagy küzdelem, kemény csata várható az A-csoportban is, a Liman és a Riga játékosai között.  A szerbek bajban vannak, mert vezérjátékosuk Mr. Robot, vagyis Stefan Stojacic nélkül kell ismét kiálljanak, aki sérüléssel bajlódik. Nagy fájdalmuk, hogy a tavalyi WT Masters Finalon a döntőben veszítettek a lettek ellen, így a Riga elhalászta előlük a 2020-as WT trófeát a vele járó díjazással együtt. A letteknek növelheti az önbizalmát az a tény is, hogy a korábbi években megrendezett dohai versenyek közül az utolsó kettőt ők nyerték meg. Joggal számíthatnak rá, hogy kis szerencsével a mostanit is megnyerik.

Több mint valószínű, hogy a két amerikai, a D-csoportban kezdő Princeton és a NY Harlem is kemény csatát vívnak majd a pályán.