Az U18-asok készülnek a VB-re

Az U18-asok készülnek a VB-re

Tavaly, az Ifjúsági Olimpiai Játékok miatt elmaradt a 3×3 U18 Világbajnokság, amelyet 2011-óta minden évben megtartanak (kivéve az ifjúsági olimpiai éveket). 2019-ben Mongólia fővárosában, Ulánbátorban ismét megrendezik a világversenyt június 3-7. között.

Az USA férfi és női 3×3 csapatai már gőzerővel készülnek a Világbajnokságra. A felkészülés fontos állomása lesz az április 13-14-én tartandó U18-as Nemzeti Bajnokság döntője Colorado Springsben. A rendezvény helyszíne az Olimpiai Képzési Központ lesz.

A FIBA 3×3 U18 Világbajnokságon a szövetség szabályai szerint 20-20 női, illetve férficsapat vesz részt. A versenyen való részvételre az a csapat szerez jogosultságot, amely 2019-ben legalább egy, FIBA által auditált 3×3 versenyen játszik. A csapattagokat mind az USA-ban, mind a többi résztvevő országban általában a nemzeti bajnokságokon választják ki a szakvezetők. A csapattagoknál követelmény a 18 éves, vagy annál fiatalabb életkor.

A világversenyre automatikus részvételt nyert a tavalyi Ifjúsági Olimpiai Játékok két aranyérmes csapata, és a mongol házigazdák. Rajtuk kívül a férfiaknál: Fehéroroszország, Brazília, Kína, Dominika, Észtország, Grúzia, Olaszország, Jordánia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lettország, Románi, Oroszország, Szlovénia, Törökország, Türkmenisztán, Ukrajna és az USA csapata lesz jelen Ulánbátorban.

A nőknél: Belgium, Kína, Csehország, Egyiptom, Franciaország, Magyarország, Indonézia, Japán, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Románia, Oroszország, Srí Lanka, Svájc és Ukrajna.