Bulut vezetésével versenyt nyert a Novi Sad

Bulut vezetésével versenyt nyert a Novi Sad

Szentpéterváron tegnap és ma játszották a háromállomásos ULE 3×3 verseny döntőjét. A verseny különlegessége volt, hogy a döntőben résztvevő csapatok, a sportág történetében első ízben, egy színház szimpadán játszottak.

A döntőbe a torna nyolc legjobb csapata indult harcba a végső győzelemért. (Riga (Lettország), Team NL (Hollandia), Novi Sad (Szerbia), Tri Zvezdocski (Oroszország), Team LT (Litvánia), valamint három orosz csapat: Gagarin, Inanomo és Cop Moszkva.)

A mindent eldöntő összecsapás két résztvevője a lett Riga és a szerb Novi Sad lett. Mindkét fél nagy elszántsággal és erőbedobással kezdte a játékot. A Riga hamar elhúzott, 13-8-ra de Buluték nem sokáig hagyták örülni ellenfelüket a megszerzett előnynek.  Rövid időn belül kiegyenlítettek. Az állás ekkor 16 egyenlő volt és ekkor eljött Bulut ideje:  rövid pár perc alatt megszerezte a Novi Sad utolsó öt pontját és ennek köszönhetően a szerbek 21:19-re megnyerték a mérkőzést, illetve a verseny legjobbjai lettek. Mégpedig úgy, hogy Strahinja Milosevic sérülése miatt háromfősre csökkent a csapatuk. A döntőt váltótárs nélkül kellett végig küzdeniük.

Az ULE 3×3 győztese, a Novi Sad, a verseny kiírásban szereplő FIBA 3×3 WT versenyen való résztételre kvalifikálta magát,  a második helyezett Riga egy FIBA 3×3 Challengeren való versenyzésre nyert jogosultságot.

Az alábbi videó a Novi Sad – Riga döntő legizgalmasabb részleteit mutatja meg.

X