Buluték visszavágtak a dohai vereségért

Buluték visszavágtak a dohai vereségért

Az ULE (3×3 Egyesült Európai Liga) 2. szentpétervári állomása versenyének első napján tegnap, számos izgalmas mérkőzésnek szurkolhattak a helyszín, illetve az élő közvetítés nézői.

Az első találkozón az orosz Skolkovo a holland Team NL-dal játszott. A mérkőzés első felében a csapatok fejfej mellett haladtak, 10:10-nél fordult a szerencse. Mégpedig a hollandok javára, így végül 22:11-re megnyerték a meccset. A következő összecsapás résztvevőinél mindkét fél hazai csapat volt . A moszkvai Inanomo és a Gagarin csapat lépett pályára. Az ULE első állomásának két napja egyiküknek sem sikerült fényesen, a 7. és 8. helyre volt csak elegendő a teljesítményük. Így a mostani versenyen mindkét csapatnak bele kellett adni anyait apait ahhoz, hogy feljebb vergődjenek a rangsorban. Ennek érdekében az első pontot Vladislav Meleskin révén az Inanomo szerezte meg, a végjátékban viszont a Gagarin volt jobb: 21:19-re győztek.

A harmadik mérkőzés a Team LT és a hazai Tri Stars között zajlott. A litvánok szerettek volna revánsot adni az ULE első állomásán márciusban az oroszoktól elszenvedett vereségért. Akkor a negyeddöntőben 21:14-re kikaptak a „Csillagok”-tól és ez tegnap sem történt másképpen. Az oroszok 21:16-ra legyőzték a litvánokat. Az ezt követő Riga- BK Samara lett – orosz mérkőzés végeredménye 22:11 volt.

A nagy dobás, a valódi sportcsemege csak ezután következett. Pályára lépett a dohai 3×3 World Tour Mastersen közelmúltban elszenvedett vereség miatt ugyancsak feltüzelt szerb Novi Sad, és akkori ellenfelük, a holland Team NL, amely azonos a dohai győztes Amsterdam csapatával. Dusan Bulut csapata mindenképpen bizonyítani akart, hogy szerintük már Dohában is nekik járt volna az első hely, nem a hollandoknak. Ami ott nem sikerült, most szerették volna minden áron bepótolni. A nagy célon felbúzdulva a csapat vezére Dusan Bulut már a mérkőzés legelején gyönyörű távoli kétpontossal nyitotta a játékot, majd Milosevics és Milakovics egy-egy pontot érő kosarával 5:0-ra elhúztak a hollandoktól. Persze, a hollandok sem maradtak adósak: előbb 6:4-re, majd 7:6-ra szépítettek. A szerbek felpörgették a játékot, tovább erősítettek az akcióikon, így 13:8-ra megléptek a hollandoktól. A végeredmény 21:14 lett a Novi Sad javára. Milosevics egymaga 7 pontot szerzett a csapatnak.

A Gagarin – Monaco mérkőzés 21:15-ös orosz győzelmet hozott, a Bielfeld – Tri Zvezdocski találkozón 16:12-re a németek nyertek. A Moszkva – Riga mérkőzés végeredménye 17:21-lett. A találkozón Karlis Lasmanis, a lettek sztárjátékosa egymaga 13 pontot gyűjtött a csapatának.

Az orosz Skolkovo – Novi Sad mérkőzés nem hozott nagy meglepetést. Dusan Bulut csapata 16:13-ra győzött. Az Inanomo – Monaco végeredménye 20:20 lett, a rájátszásban Yura Bespalovnak nem sikerült a kosárradobása. A Team LT – Bilfeld találkozó 21:17-es végeredménnyel záródott.

Az alábbi videó összefoglalja a verseny első napjának legizgalmasabb történéseit:

X