Decathlon B33 Tour 2018 I. állomás

Decathlon B33 Tour 2018 I. állomás

Kecskeméten indult útjára a DECATHLON B33 TOUR 2018-as sorozata. A B33 Diákolimpia “B” korcsoport országos döntőit magába foglaló eseményen 3×3 válogatottakat felvonultató 1.000 EUR pénzdíjas felnőtt férfi és női torna is igen magas színvonalú volt.

Az ELITE kategória csapatai az 1.000 EUR pénzdíjért és a 3×3 World Tour Master Prágai állomására való bejutásért játszottak. Ennek megfelelően szerb, horvát, szlovák csapatok és a magyar válogatottak csaptak össze. A végén a magyar válogatott (Mohácsi Máté, Bíró Olivér, Ivosev Tamás, Kerpel-Florius Balázs) nyert a címvédő Zágráb csapat előtt. A torna jól szolgálta a válogatott felkészülését a június végén megrendezésre kerülő 3×3 Európa Bajnokság selejtezőjére. Örömteli, hogy a tornán több magyar csapat is megmérette magát, érkeztek csapatok Nyíregyházáról, Békésből, Budapestről is.

QUEEN LEAGUE: A női kategóriában egy magyar korosztályos válogatottsággal rendelkező csapat kivételével csak válogatott csapatokból állt a mezőny. Ausztria, Szlovákia, Szerbia és Románia válogatottjai mellett a VB-re készülő magyar felnőtt és az ifjúsági olimpiára készülő U18-as válogatott is harcba szállt a győzelemért. A torna végén a szerb válogatott örülhetett a döntőben legyőzve a magyar válogatottat (Ruják Nóra, Medggessy Nóra, Theodoreán Alexandra, Bozóki Bettina). Reméljük, hogy a Manilában megrendezésre kerülő VB-n a döntőn a lányok már sikeresek lesznek.

Eredmények:

QUEEN LEAGUE:

I. Serbija
II. HUNWOMEN
III. Austria
III. Romania

ELITE:

I. HUNTEAM
II. Zagreb
III. Energy Team
III. Subotica LICNI VV

A részletes eredmények ITT találhatóak.

A sorozat következő állomásai: 2018.06.16. Pécs, Verseny utca, PVSK Sporttelep

2018.06.23. Novi Sad

2018.07.07. Oroszlány

Nevezés a 3x3planet.com FIBA portálon keresztül lehetséges.

 
  A B33 Tour-ral kapcsolatos képeket, dokumentumokat, cikkeket az alábbi linkeken találhatjátok:

CIKKEK
DOKUMENTUMOK
KÉPEK