Decathlon B33 Tour döntő Oroszlányban

Decathlon B33 Tour döntő Oroszlányban

A hétvégén kettő napot állomásozott a B33 Tour Oroszlányban, hogy szombaton kihirdesse a Tour 2018.-as női és férfi bajnok csapatát.

Az Elite kategóriában hihetetlen erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Összességében 12 csapat, több World Tour Masters résztvevő szlovén bosnyák horvát, a világbajnok szerb csapat és a magyar válogatott mellett még litván, szlovák csapatok mérték össze az erejüket.

Az nem volt meglepetés, hogy a világbajnok szerb Novi Sad jutott az egyik ágról a döntőbe, de az igen, hogy a másik ágról egy a pénteki kvalifikációról bejutó fiatal litván csapat verekedte át magát a sűrű mezőnyön.

A nagyon erős és egyre jobb formába lendülő Novi Sad a döntőben végül megállította litvánok menetelését és igazolta félelmetes hírét.

A tornagyőzelemmel Novi Sad kvalifikálta magát 3×3 World Tour Masters sorozat prágai állomására és megnyerte az 1.000 EUR pénzdíjat.

A nőknél Queen League sorozatot a magyar válogatott nyerte meg hibátlan teljesítménnyel az ukrán, a román és az osztrák válogatottakat megelőzve. A siker jutalma az idén először a férfiakéhoz hasonló pénzdíj 1.000 EUR volt.

B33 Tour 2018 női győztes
A kétnapos torna első napján 12 csapat selejtezett a döntőben még kiadó 4 helyért. Mindkét nap a mérkőzések közötti szünetekben B33 TOUR már megszokott attrakciói BMX show, free style focibemutató és utcai akrobatika volt a műsoron, amit a fiatalabb és idősebb nézők egyaránt élveztek.

Eredmények:

ELITE:
I. Novi Sad Al Wahda
II. Konfeti Grudita
III. Ecos Romari
III. Split Statist

QUEEN:
I. HUN WOMEN
II. Austria
III. Romania
III. Ukraine

A további részletes eredmények ITT megtalálhatók.

 
  A B33 Tour-ral kapcsolatos képeket, dokumentumokat, cikkeket az alábbi linkeken találhatjátok:

CIKKEK
DOKUMENTUMOK
KÉPEK