Februárban indul a guyanai bajnokság

Februárban indul a guyanai bajnokság

A közelmúltban lejátszott FIBA 3×3 AmeriCup 2021 kontinensbajnokságon ott voltak a dél-amerikai Guyana férfi és női csapatai is. A verseny fáradalmait – a guyanachronicle.com híre szerint – még alig pihenték ki, de december 10-én már elkezdődik az országos bajnokságuk.

A Covid-világjárvány miatt már két évadot kihagyó „Rawle Toney” 3×3 Classic nevű verseny lebonyolításának részleteit a szervezők az első, december 10-i ünnepélyes megnyitón hirdetik majd ki. A tényleges játék 2022. február 19-20-án indul az ország legnagyobb fedett sportlétesítményében, a Cliff Anderson Sportcsarnokban kezdődik. A tornán 16 csapat versenyez majd a trófeáért és a 600 ezer guyanai dolláros összdíjazásért.

Rawle Toney a verseny alapítója kijelentette: „napjainkban a 3×3 kosárlabdával már számolnia kell a sport világának. Röpke pár év alatt utcai sportból az olimpia hivatalos versenysportágává fejlődött és világszerte többmilliós szurkolótáborral büszkélkedhet. Kitűzött célunk, hogy országunkban is jelentős erőfeszítéseket teszünk a 3×3 sportág fejlesztése érdekében. Olyan ütőképes csapatokat szeretnénk szervezni és minőségi játékra kiképezni, amelyek játékosai hazai fiatalok, nem külföldi játékosok lesznek. „

A képen a járvány előtti utolsó országos bajnokság győztese, a Pitbull 3.0 látható a verseny névadójával.

X