Folytatódik a 3×3 női széria

Folytatódik a 3×3 női széria

Az elmúlt héten, nemcsak Szolnokon volt a 3×3 játékok nagyüzeme, hanem a mongóliai Sukhbaatarban is. Utóbbi helyszínen a női csapatok a FIBA 3×3 Women’s Series hetedik állomásának versenyét játszották a mongóliai Sukhbaatarban, a férfiak pedig FIBA 3×3 világ körüli versenyének a selejtezőjét játszották.

A 3×3 női széria mongóliai állomásán részt vett a versenyben a magyar válogatott is. A viadal első napján a magyar lányok előbb Németországgal (13-14 a németek javára) mérték össze az erejüket, majd Mongóliával játszottak. Őket sikerült 17-10-re legyőzni. Ezt követte a kínai – magyar mérkőzés. Eredménye 21-13 lett az ellenfél javára.

Másnap az negyeddöntőben a magyar lányok Románia válogatottjával játszottak, 11-6-ra legyőzték őket, majd az elődöntőben ismét jöttek a kínaiak, akiktől a mieink 2 pontos hátrányt szenvedtek el, 21-19-re elveszítették a mérkőzést.

A verseny végeredménye: 1. Kína, 2. Németország, 3. Lengyelország, 4. Magyarország.

A 3×3 női széria követekző állomása Bukarest, ahol augusztus 9-10-én játszanak a csapatok.

A 12 fős mezőny tagjai: Németország, Kanada, Franciaország, Csehország, USA, Románia, Ausztria, Izrael, Lettország, Németország, Olaszország és Svájc.

A csoportbeosztás a következő:

A csoport: Németország, Szlovákia, Lettország

B csoport: Kanada, Izrael, Olaszország

C csoport: Franciaország, Románia, Svájc D csoport: Csehország, USA, Németország