Hazai selejtező versennyel készülnek Puerto Ricora az ausztrálok

Hazai selejtező versennyel készülnek Puerto Ricora az ausztrálok

Ausztráliában, Melbourne-ben március 28-29-én kvalifikáló 3×3 versenyt tartanak. Annak mérkőzésein dől el, hogy kik utazhatnak majd a május 4-5-i Puerto Rico-i kvalifikációs tornára annak érdekében, hogy  sikeres játékukkal kivívják maguknak a jogot az amszterdami FIBA 3×3 Világ Kupán való részvételre.

Edzőjük szerint a mostani versenyen kiválasztásra kerülő nemzeti válogatottba való bekerülésre legnagyobb esélye lehet például Andrew Steel, Bec Colenak, Tom Wright-nek és Keely Frolingnak. A nőknél több mint valószínű, hogy visszatérnek a játékba Kelsey Griffin és Sara Blicab is, akik szintén nagy esélyesek lehetnek. A női csapat másik két esélyese a 2017-es FIBA 3×3 Ázsia Kupán bajnokságot nyert Carlie Smith és Amelia Todhunter.

„Egyelőre még minden bizonytalan, bármi változhat” – mondta Biwer edző. Meglehet, a mostani itthoni selejtező forduló bomba meglepetéseket is tartogat. „Abban szinte biztos vagyok, hogy azok a játékosok, akik most sikerrel veszik az akadályokat, több mint valószínű, hogy ott lesznek a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon is” – jelentette ki az optimista Biwer edző.