Jamaicában jó esélyt látnak a 3×3 fejlesztésére

Jamaicában jó esélyt látnak a 3×3 fejlesztésére

A jamaicai The Gleaner napilap mai száma hosszú beszélgetést közölt Rick Turnerrel, a szigetország nemzeti kosárlabda válogatottjának vezető edzőjével. Leginkább a hét végén lejátszott FIBA  3×3 Amerika Kupa eseményeiről, csapatuk teljesítményéről és fejlesztési lehetőségeiről faggatták az edzőt. Turner mind a jamaicai férfi, mind a női csapatuk teljesítményét erőteljesen megdicsérte és méltatta a pályán kifejtett erőfeszítéseiket. Mindkettőt nagyra értékelte, hiszen országuk 3×3 válogatottjainak ez a nemzetközi verseny volt történetében az első, ahol bemutatkozhattak.

Az edző kiváló eredményként értékelte, hogy férficsapatuk két győzelemmel jutott tovább a csoportmérkőzésekből és egészen a negyeddöntőig pályán maradt. Onnan sajnos nem sikerült tovább lépniük a negyeddöntőbe, mert vereséget szenvedtek a végső győztestől, az USA csapatától. A nőknek valamivel gyengébben sikerült a bemutatkozás, ők már a verseny elején „elvéreztek”, nem sikerült a kvalifikációjuk.

A jamaicai férficsapat végül tizenhat résztvevő közül a hatodik helyen zárta a versenyt, ami kezdőként igencsak jó eredménynek mondható – állapította meg a vezetőedző. A gyengébben szereplő hölgyeknél is nagy haszna volt a kupaversenynek, mert tapasztalatot szerezhettek és ízelítőt kaptak a nemzetközi versenyek hangulatából. Turner, a következő, 2024-es párizsi olimpiára szeretne két ütőképes 3×3-as csapatot felépíteni és úgy véli, ez mindenképpen sikerül addigra.

X