Ki lesz a szurkolók kedvence?

Ki lesz a szurkolók kedvence?

A fiba3x3.com mai posztjában azt latolgatja, hogy Hong Kongban, a két nap múlva kezdődő olimpiai selejtező a női csapatok tagjai közül vajon kik lesznek a legnépszerűbbek, a játékban nyújtott teljesítménye alapján vajon melyik játékos nyeri el leginkább a közönség és a szurkolók szimpátiáját. Sorra vette a csapatokat, elsőként a magyarok játékosával Papp Klaudiával.

Az értékelők úgy látják, hogy a magyar játékos talán a mezőny leggyorsabb versenyzője lehet, aki hamarább dob kosárra, mint ahogy kimondanánk a nevét. Dobótehetségével már az elmúlt szezonok versenyein is kitűnt a konkurens csapatok játékosai közül. A maga 168 centis magasságával a kosárra törésnél könyörtelenül támadja ellenfeleit és rendre be is dobja a labdát. Az, hogy a magyar csapat Hongkongban a mezőny élén áll, Papp Klaudiának is köszönhető.

A lengyel csapat kiválósága Aldona Morawiec, az egyiptomiaké Soraya Mohamed, Azerbajdzsáné Alexandra Mollenhaier, Mongóliáé Indra Ulziibat, Chiléé Ziomara Morrison.

Az, hogy a selejtező tornán végül melyik hölgy nyeri el teljesítménye alapján a közönség szimpátiáját, hamarosan kiderül majd. Az tény, hogy mindannyian legjobb formájuk megmutatására és győzelemre törekszenek, mert Párizsban szeretnének pályára lépni az olimpián.

fotó: Szalmás Péter