Nagy csata várható Fribourgban

Nagy csata várható Fribourgban

A fiba3x3.com mai posztjában a holnap kezdődő 3×3 Fribourg Challengeren játszó csapatok esélyeit latolgatja. A győzelemre nagy esélyesként jelöli meg a FIBA 3×3 Chengdu Mastersen erejét visszanyerő, korábban ugyancsak gyengélkedő Ub Huishan NE szerb együttest. A chengdui diadal örömének ereje valószínűleg a mostani, kétnapos svájci versenyen is kitart majd, így nagy esély van arra, hogy az év nyolcadik Challengerét is ők nyerik meg. Annál is inkább, mert visszatért játékba a csapat lelke, Strahinja Stojacic.

Az Ub nagy ellenfele, akiktől leginkább tarthatnak a holland Amsterdam lesz. Ők már, legalábbis lélekben, nagyon készülnek a párizsi olimpiára és ebben legfőbb támaszuk Stojacic ellenlábasa Worthy de Jong, aki szintén kiemelkedő klasszisa a 3×3 versenyeknek.

A fenti két csapat győzelemért folyó harcába ugyancsak beletenyerelhet a Poitiers-i Challenger győztese, a szintén szerb Liman.  Az elemzők szerint Stefan Kojic játéka „bérgyilkos üzemmódot” mutat, nehéz lesz vele csatázni a pályán. A csapatnak viszont annyival nehezebb helyzete lesz, a többi társához képest, hogy nekik előbb selejtező fordulót kell majd játszaniuk és megnyerniük ahhoz, hogy egyáltalán bekerüljenek a csoportmérkőzések körébe.

A fribourgi csoportbeosztás így alakult:

A csoport:

Ub Huishan – Szerbia
Kandava Turiba – Lettország
Tel-Aviv – Izrael

B csoport:

Amsterdam – Hollandia
Fribourg – Svájc
Versailles – Franciaország

C csoport:

Paris – Franciaország
Düsseldorf – Németország
+ egy csapat, a selejtező forduló győztese

D csoport:

Hangzhou – Kína
Marijampole – Litvánia
+ egy csapat, a selejtező forduló 2. helyezettje.

A svájci torna mindkét napját szokás szerint a FIBA 3×3 YouTube élőben végig közvetíti.