Nem lesz hiány e hét végén a 3×3 versenyekből

Nem lesz hiány e hét végén a 3×3 versenyekből

Június utolsó napjaiban, vagyis e hét végén többféle, feltehetően nagy érdeklődésre számot tartó, nemzetközi 3×3 kosárlabda esemény is játszanak. Korábban már hírt adtunk a FIBA 3×3 Európa Kupa 2018 két kvalifikációs versenyéről a franciaországi Poitiersben, illetve egy nappal később a romániai Konstancában.

E két kupafordulón kívül a Challenger sorozat sem áll le, június 30-július 1-jén a Puerto Rico-i Vieques szigetén, illetve Litvánia második legnagyobb városában, Kaunasban rendeznek 3×3 Challengert.

3x3 Challenger 2018

A tengerentúli versenyen a helyi csapatokon kívül játszik még a szlovén Kranj, a holland Hága, a svájci Lausanne, a szerb Liman és Zemun, a cseh Marienbad, a kanadai Montreál és Saskatoon.  Az USA-ból két csapat érkezik a szigetre: a NY Harlem és a Princeton.

A litvániában rendezendő versenyen a holland Amsterdam Inosdeals, az Andorra Squad, Indiából a Bandung, a szerb csapatok közül a Belgrád és a Ralja Intglactic, Az orosz Gagarin, a lengyel Goleniów, a lett Grizinkals Ghetto, a litván Kaunas, Vilkaviskis AEKK, illetve a Vilnius csapatai, illetve Horvátországból a Zágráb.

A Puerto Rico-i torna két legjobbja kvalifikál a Mexikó Mastersre, a kaunasi legeredményesebbek pedig a Prága Mastersre.