Olimpiai Bajnokok

Olimpiai Bajnokok

2022. június 12-én Miskolcon az Országos Döntőkkel záródott a DECATHLON B33 DIÁKOLIMPIA 2021/22 sorozata. A 2021 novemberében kezdődött versenyen több, mint 500 csapat indult 4 kategóriában: általános iskolás fiúk, általános iskolás lányok, középiskolás fiúk és középiskolás lányok. A megyei selejtezőkből a csapatok útja a 4 Régiós Döntőbe vezetett, ahol már régiónként 40-40 csapat folytatta a szereplését.

A régiós döntők legjobb csapatai jutottak az Országos Döntőbe. Az Országos Döntőben összesen 40 csapat, 8-8 általános és 12-12 középiskolás, mérkőzött meg a DIÁKOLIMPIAI BAJNOK-i címekért az Egyetemi Sportcentrum szabadtéri kosárlabda pályáin. A hosszú nap végén az alábbi csapatok örülhettek a bajnoki címnek és az értékes helyezéseknek.

Az Országos Döntő részletes eredményei itt megtekinthetők (FONTOS! A B33 tornák döntőiben nem kerül lejátszásra minden helyosztó mérkőzés, azaz 2 II. helyezett kerül kihirdetésre, tovább 5-8 és 9-12 helyezést érnek el csapatok hivatalosan).

A mérkőzések közötti szünetekben a szervezők gondoskodtak csapatok és a kísérők, nézők szórakozásról BMX és Freestyle labdarugó show-val.

Gratulálunk a győzteseknek és minden a sorozaton résztvevő csapatnak!