Tehetségkutató 3×3 tábor Ugandában

Tehetségkutató 3×3 tábor Ugandában

Az Ugandai Kosárlabda Csapatok Szövetsége (FUBA) ma kezdte és 27-én, szombaton hirdet eredményt, az ország versenyszerűen játszó női 3×3 kosárlabda csapatainak táboroztatással egybekötött versenyén, amelynek a „Her World, Her Rules” nevet adták.

Ez a FIBA egyik legismertebb és legtöbb látogatót vonzó sportágnépszerűsítő eseménye a kontinensen. A tábort az észak-ugandai Kitgum régiójának Childcare Primary Schoolban rendezték be, amelynek felépítéséhez az UNICEF is jelentős támogatással járult hozzá. A tábor célja, hogy egy százfős 6-15 éves fiatal lányokból álló célcsoportból a sportszakemberek ki tudják választani azokat a játékosokat, akik az átlagosnál több tehetséget mutatnak. A tábor célja, hogy megismertesse a jövendő 3×3 versenysportolókkal a sportág alapvető szabályaival, növekedjen az önbizalmuk, fejlődjön a versenyképességük.

Az utánpótlásképzésre a 3×3 általános megismertetésén és népszerűsítésén kívül fontos cél, hogy a fiatal generációk legjobbjaiból időben kineveljék a 2019-es Afrika Bajnokság bronzérmes ugandai csapatának a méltó és hasonlóan eredményes utódjait.

A FUBA ugandai női kosárlabda sportért felelős biztosa, Munduru Ulanga nagyon megtisztelőnek értékelte a chimpreports.com kérdésére adott válaszában azt a tényt, hogy a világszövetség, a FIBA éppen az ugandai szövetséget választotta ki arra a célra, hogy Afrikában is népszerűsítse a sportágat és fejlessze a tehetséges játékosjelölteket. Mindezt még az UNICEF, az ENSZ gyermekekért felelős szervezete is támogatja, amely még hangsúlyosabbá teszi az ugandai törekvések elismerését világszerte. A mostani táborban a 100 lányt 10 női kosárlabda edző és 10 bíró oktatja. A játékosok képzése mellett edzőket és bírókat is oktatnak.

X