Új játékosokkal erősítenek a hollandok

Új játékosokkal erősítenek a hollandok

A holland válogatott szakvezetői gőzerővel készülnek a tavaszi két olimpiai selejtező fordulóra, amit Delhiben, illetve Budapesten tartanak majd. A „narancs oroszlánok” szilárd elhatározása, hogy mindkét nem csapatai, ha törik, ha szakad, bekerülnek az olimpián játszók keretébe.

A férfiválogatott megerősítése végett a szakvezetés úgy döntött, hogy a 3×3 csapat tagjai közé felveszi az ötöt elleni játékban már nagy elismerést és rutint szerzett két játékost, Arvin Slagtert és Ross Bekkeringet is. Mindkettőjük szerepel majd a selejtező fordulón. Slagter 34 éves és eddig több mint 130 nemzetközi 5-5 elleni mérkőzésen játszott, eredményei alapján pedig az egyik legismertebb holland kosárlabda játékos. Hat alkalommal volt tagja annak a csapatnak, amely országos bajnokságot nyert, 2015-ben pedig tagja volt az Európa bajnokságot nyert holland csapatnak.

A kanadai születésű, 32 éves Ross Bekkering eddig többségében nem holland csapatban játszott. 2010 és 2016 között három különféle klub tagja volt, játszott a DBL-ben, ebben az időszakban négy bajnoki címet és kupát nyert. 2016-ban a Premier League MVP-je lett. Sosem játszott a „Narancs oroszlánok” 5-5-ös csapatában.

Brian Benjamin a válogatott vezető edzője úgy nyilatkozott, hogy ő és csapata nagy örömmel fogadja a két új játékost, még annak ellenére is, hogy nincs jelentős 3×3-as múltjuk.  „Annak ellenére, hogy 2019-ben a 3×3 férfiakkal jól teljesítettünk, beleértve ebbe a World Tourt is, ahol négy negyedik helyet sikerült begyűjtenünk és egy alkalommal a döntőben is szerepeltünk, ám mindez kevés volt a végső győzelemhez. Ahhoz az utolsó, mindent eldöntő lépést mindig elbuktuk. Azt reméljük, hogy Arvin és Ross játékba állításával olyan minőségi javulást érhetünk el a csapat játékában, amely eddig hiányzott a csúcsra jutásunkhoz” – állapította meg a hollandok vezető edzője.