Végleges a debreceni EB csapatösszeállítása

Végleges a debreceni EB csapatösszeállítása

Az utóbbi napokban lejátszották azokat a kvalifikáló fordulókat, amelyek szereplői közül a legjobbak bekerültek a FIBA 3×3 Európa Kupa 2019-es, debreceni versenyének a végleges csapatkeretébe.

Debrecenben tizenhat ország huszonnégy csapata küzd majd az Európa bajnoki címért. Az idén ötödik alkalommal rendezendő kontinens viadalra a magyar női és férficsapatok a vendéglátó ország, a szerb férfiak és a francia nők a regnáló Európa bajnok jogán, további nyolc csapat (a férfiaknál: Ukrajna, Oroszország, Hollandia és Franciaország, a nőknél: Ukrajna, Oroszország, Hollandia és Lettország) pedig a FIBA ranglistájában elfoglalt helyük alapján már fix helyet foglalnak el a Debrecenben indulók csapatlistáján. A hét végén Konstancán, Kijevben és Rigában a még fennmaradó szabad helyekért küzdöttek a csapatok.

Az elért eredmények alapján ezek szerint Debrecenben augusztus 30 –  szeptember 1-jén a következő csapatok küzdenek majd a bajnoki címért:

Nők: Fehéroroszország, Dánia, Franciaország (uralkodó bajnok), Magyarország (házigazda), Olaszország, Lettország, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Spanyolország és Ukrajna. Férfiak: Ausztria, Franciaország, Németország, Magyarország (házigazda), Lettország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Szerbia (uralkodó bajnok), Spanyolország és Ukrajna.