A debreceni 3×3 szurkolók türelmetlenül várják az újrakezdést

A debreceni 3×3 szurkolók türelmetlenül várják az újrakezdést

A FIBA online híroldalának egyik írása elismeréssel méltatja a debreceniek 3×3 kosárlabda iránt tanúsított elkötelezettségét és a mára már tradicionálisnak számító versenyek rendezésének magas színvonalát.

 DebrecenMagyarország második legnagyobb városában, Debrecenben már hagyománya van a 3×3 kosárlabda hazai és nemzetközi tornái megrendezésének. Az elmúlt három évben a városban játszották a FIBA World Tour 3×3-nak a magyarországi Masters fordulóját, emellett Debrecenben rendeztem már magas rangú nemzeti csapatversenyeket és nemzetközi korosztályos világversenyeket. Ilyen volt például 2015-ben a FIBA 3×3 U18 Világkupa versenye, illetve 2019-ben a FIBA 3×3 Európabajnokság és a női sorozat egyik állomása.

A színvonalas, izgalmas debreceni rendezvények vonzzák a 3×3 rajongóit és táboruk évről-évre nagyobb le. A sportversenyekhez természetesen minden alakommal számos szórakoztató szám is társul, a rapbetétektől, az akrobatikus bmx bemutatóig, így ezek a rendezvények a nagy zenei fesztiválokhoz hasonló népszerűségnek örvendenek. Az már hagyomány, hogy a versenyeket minden alkalommal a debreceni Nagytemplom előtti impozáns téren rendezik meg. Annak látványa emeli a vizuális élményt és történelmi miliője méltó környezetet kínál a kiemelkedő nemzetközi versenyeknek is.

Debrecennek mára speciális 3×3 szurkolótábora van – állapította meg Becsky Itván, a Magyar Kosárlabda Szövetség helyi szervező bizottságának vezetője és igazgatósági tagja. A város sportkedvelő lakossága az elejétől kezdve rajong a 3×3-as versenyekért és minden rendezvényre tömegesen jelennek szurkolni a lelátókról. Büszke vagyok a debreceniekre, mert az eddig megrendezett versenyeken mindig teltház volt a pálya körül. A 3×3-as versenyeket máig két alkalommal az „Év eseményé”-nek választották a debreceniek. Ennek is köszönhető, hogy napjainkra városunk, mint helyszín, már rendszeresen szerepel a magyar 3×3 sportág nyári ütemtervében.

X