A debreceni VB-re készülnek a német U18-asok

A debreceni VB-re készülnek a német U18-asok

Az utóbbi napok németországi sporthíreiből úgy tűnik, hogy a járvány miatti kényszerszünet után, az elmúlt hét végén több tartományban is késve ugyan, de elindult a 2020-as 3×3 kosárlabda szezon. Tegnap egy északi tartomány Westfalia, bielefeldi nemzetközi versenyéről adtunk hírt, ma a déliek, Baden-Württenberg tartomány freiburgi 3×3 versenyéről számolunk be.

A rendezvényt az UCS Freiburg Sepp Glaser Halle-ban tartották. A tartományban ez volt az idei első 3×3 kosárlabda torna. A versenyen az U16 és U18 utánpótlás csapatok versenyeztek, de tét nélküli, bemutató játékot a náluk fiatalabbak, az U8, U10 és U12-esek is bemutattak.

Július utolsó két napján, 30-31-én az U18-as lányok Hannoverben játszanak edzőmérkőzéseket, augusztus 2-3-án pedig a felnőtt női 3×3 tartományi válogatott férfi és női csapatok Bielefeldben és Lichenben lépnek pályára. Az U18 lányoknak különösen fontos a mostani felkészülési időszak, hiszen ők augusztus 26-30-án Debrecenben játszanak korosztályos Világbajnokságon. A felnőtt csapatok pedig gőzerővel készülnek az antwerpeni Európa Kupára, amely szeptember 24-én kezdődik és 26-án hirdetnek eredményt. A belföldön tartandó 3×3 versenyek mindegyike teljes mértékben megfelel a Német Kosárlabda Szövetség COVID-19 elleni védekezésül szolgáló biztonsági követelményeknek.

X