A FIBA befagyasztotta a rangsorolást

A FIBA befagyasztotta a rangsorolást

A FIBA svájci központja a közelmúltban bejelentette: a jelenlegi állásban befagyasztja a FIBA 3×3 egyéni világ-, csapat- és szövetségi rangsorát minden kategóriában.

A FIBA ​​3×3 rangsora a játékosok előző 12 havi, 9 legjobb teljesítményén alapul. Eddig minden évben az április már tradicionálisan a professzionális 3×3-as szezon kezdetének számított. Idén sajnos, a koronavírus (COVID-19) járvány világszerte való elterjedése miatt a szezonkezdet elmaradt és még az év további részének kilátásai sem körvonalazódtak. Pillanatnyilag a világ legjobb járványszakértői közül sem tudná egyikük sem pontosan megjelölni azt a dátumot, amikor már nem jelent veszélyt a járvány a sportolókra, az edzőkre, a szurkolókra és mindenkire, aki a pályán és annak környékén a tömegben megfordulna.

A FIBA döntése szerint a versenyek március 13-i felfüggesztésének és a mostani rangsor befagyasztásának a tükrében a következőket kell alkalmazni:

Az összes rangsort 2020. április 1-jei állapotukban befagyasztásra kerültek egészen addig, ameddig a versenyek felfüggesztését az FIBA ​​megszünteti, vagy a későbbi, általa hivatalosan közölt dátumig. Természetesen rangsorolási pontok ebben a befagyasztott időszakban továbbra is keletkezhetnek az ebben az időszakban esetleg megrendezett eseményekért, de azok az eredmények csak akkor számítanak bele a rangsorba – a szokásos 12 hónapos időszakra -, ha a rangsor még nem fejeződött be. A befagyasztást megelőző eseményekre odaítélt rangsorolási pontok élettartama meghosszabbodik a befagyasztás időtartamával. Ez a meghosszabbítás azonban nem haladhatja meg a 2021. október 1-jei időpontot.

A rangsorolás befagyasztását a FIBA 3×3 ​​Játékosok Bizottságának teljes támogatásával hajtják végre, amelynek tagjaival a FIBA ​​továbbra is folyamatos kapcsolatot tart fenn. Az FIBA ​​továbbra is rendszeresen figyelemmel kíséri a helyzetet, és értékeli az egyes versenyek megtartásának a lehetőségeit. A FIBA rangsorolása a 3×3 kosárlabda rendszer kulcsfontosságú eleme, mert a szövetségek a szövetségi rangsor alapján jogosultak a nemzeti csapatversenyekre, és a csapatok számára kiváltságos hozzáférést biztosítanak a csapat rangsor alapján a professzionális versenyzéshez.

X