A hollandok is korlátozzák a sportrendezvények megtartását

A hollandok is korlátozzák a sportrendezvények megtartását

A Holland Kosárlabda Szövetség ma kihirdette a koronavírus (COVID-19) világjárvánnyal kapcsolatos irányelveit, amely a kosárlabda sportág (köztük a 3×3-as ágazat) csapatai által követendő és betartandó rendet ismertette. Többek között rendelkezik a versenyek és mérkőzések megtartásának rendjéről, illetve a járvány további intenzív terjedése esetén az elmaradó, vagy elhalasztandó rendezvényekről.

A holland szövetség tudomásul vette a Brabanti Régiók Biztonsága nevű bizottság március 10-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakat. A tájékoztatás  során Brabant lakosságát felkérték, hogy tartsák meg a hét napos társadalmi karantént. A brabanti bizottság tanácsa: “Egy ideig ne létesítsen senki új társadalmi kapcsolatokat és legyen óvatos a meglévő kapcsolataiban is.” Az Észak-Brabant régióban a polgármesterek minden településen megtiltották az ezer, vagy ennél több résztvevőt fogadó rendezvények megtartását. Felkérték a rendezvények szervezőit, hogy töröljék az ilyen tömeget megmozdító összejöveteleket.

A brabanti bizottság minden, területén működő sportszövetségnek azt tanácsolja, szigorúan tartsák/tartassák be a biztonsági követelményeket. Ennek következményeként a Holland Kosárlabda Szövetség úgy döntött, hogy március 15-ig törli az Észak-Brabantban tervezett mérkőzéseket tekintet nélkül arra, hogy az adott csapat éppen milyen szintet képvisel a kosárlabdában. A közeli napokban a szövetség felülvizsgálja az összes brabanti csapat tervezett versenyeit és az ahhoz kötődő pontszerzési lehetőségeket. Azokat a versenyeket, amelyek pontszerző, tehát rangsorhelyet szerző események, mindenképpen megtartják majd, csak valamikor, egy későbbi időpontban. Pillanatnyilag úgy tervezik, hogy az elmaradt meccseket legkésőbb 2020. június 30-ig lejátszák majd. A szövetség tájékoztatása szerint az Észak-Brabantban hozott szigorítások egyelőre más régiók kosárlabdarendezvényeire nem vonatkoznak. Ettől függetlenül az országban minden sportolónak és civil személynek kötelessége betartani a járványra vonatkozó higiénés rendeleteket.

X