Amerikában is átszervezik a 3×3 bajnokságot

Amerikában is átszervezik a 3×3 bajnokságot

Ice Cube, az ismert amerikai rapper és producer három évvel ezelőtt saját 3×3 kosárlabda ligát alapított. A kezdetek óta a Big3 liga évente bajnokságot szervez, amelynek állomásai érintik az államok néhány nagyvárosát. A bajnokság akkor kezdődik, amikor az NBA szezon véget ér. Idén ez június 24-re esik.

Tegnap a liga alapító Ice Cube bejelentette: a világon terjedő és egyre több áldozatot követelő globális vírusfertőzés miatt úgy tűnik, hogy idén át kell programozniuk a versenyek kezdésének dátumait.

Az alapítás óta eltelt három évben a bajnoki mérkőzéseket általában minden hétvégén rendezték az USA nagyvárosainak arénáiban. Idén úgy változik a bajnokság folyamata, hogy a csapatok „vándorlása” helyett július 11-től augusztus 15-ig egyetlen helyen, Los Angelesben rendezik meg a találkozókat. Ezzel a megelőző intézkedéssel remélhető, hogy megmenthető a 2020-as szezon. A bajnokság alatt a liga szakértői folyamatosan együttműködnek majd a helyi és a szövetségi egészségügyi tisztviselőkkel. Arról Ice Cube nem nyilatkozott még, hogy tervezik-e a zárt pályás, nézők nélküli mérkőzéseket, illetve azok televíziós közvetítését, de nem elképzelhetetlen ez a megoldás sem. Annál is Inkább, mert a Big3 éppen a múlt hónapban hosszabbította meg hazai közvetítői partnerségi szerződését a CBS Sport-szal.

X