Az ausztrálok címvédésre készülnek

Az ausztrálok címvédésre készülnek

Május 22-én Kínában, Changshanban elkezdődött a FIBA 3×3 Ázsia Kupa 2019-es versenye. Az első napi kvalifikációs fordulóban kiderült, melyik lesz az az öt csapat, amely eredményei alapján továbbjutott a versenyben és küzdhet majd a kupáért.

A férfiaknál Katar, Tajvan és Dél-Korea, a nőknél a Fülöp-szigetek és Thaiföld csapatai maradtak játékban. A 2014-es 3×3 Világbajnokság győztese Katar a B-csoportba került Kína és Új-Zéland mellé. Tajvan a D-csoportban játszik tovább Indonézia és Kazahsztán mellett. A C-csoport üres helye jutott Dél-Koreának, amelyben rajta kívül Mongólia és Ausztrália csapata játszik.

A nőknél továbbjutottak a selejtezőből: Fülöp-szigetek és Thaiföld. Előbbi csapat Japánnal és Sri Lankával a C-csoportban játszik, a thai lányok pedig a D-csoportban Türkmenisztánnal és Iránnal mérik össze a tudásukat.

Az alábbi videó ma, az Ausztrália – Mongólia mérkőzésről készült, ahol az ausztrál férfiak 21:8-ra legyőzték a mongolokat.

A jelenlegi állás szerint a jordán, a mongol, az ausztrál és a japán férficsapat már a negyeddöntőben van, négy hely még gazdátlan, de hamarosan eldől, hogy mely csapatok lesznek a B és D csoportban első, illetve második helyezettek, akik ezáltal bekerülnek a negyeddöntősök közé. 

Női negyeddöntősök: ausztrálok, filippínók, japánok és Új-zélandiak. Kiadó még a B és a D csoport 1-2 helyezettjének fenntartott hely.

A verseny jelenlegi állásában úgy tűnik, az Ausztrálok mindkét csapata 2019-ben megvédi tavalyi bajnoki címét. Eddig minden mérkőzésüket megnyerték és pontveszteség nélkül állnak mind a férfiak, mind a nők. A szerencse persze akár forgandó is lehet és az sem zárható ki, hogy a verseny végére meglepetés születik. Az alábbi videó ma, az Ausztrália – Mongólia mérkőzésről készült, ahol az ausztrál férfiak 21:8-ra legyőzték a mongolokat:

X