Barátságos nemzetközi találkozó Szabadkán

Barátságos nemzetközi találkozó Szabadkán

Mint annak szervezéséről már a közelmúltban hírt adtunk, Szerbiában a Novi Sad csapata Szabadkán, barátságos nemzetközi versenyt rendezett február 1-jén, amelyen rajtuk kívül öt csapat vett részt. A szerbek a találkozóra meghívták a mongol, a holland, az orosz, a horvát és a szlovén válogatottakat. A barátságos találkozó nem titkolt célja az volt, hogy a csapatok vezetői kiválogassák azokat a játékosokat, akik országukat képviselő csapatként elutazhatnak majd az indiai olimpiai selejtezőre, illetve (ha ott jól szerepelnek) a Tokiói Olimpiára.

A szerbek – a FIBA értesülései szerint – A Novi Sad két játékosa, Dusan Bulut és Dejan Majstorovic mellé beállítottak játszani két új játékost a Limanból. Őjk Aleksandar Ratkov és Mihailo Vasic volt.

A barátságos versenyt Szerbia nyerte, 2. helyezettek a horvátok lettek, harmadikak a szlovének, negyedik Hollandia, 5. és 6. helyen a mongolok és az oroszok végeztek.

Mivel a szövetségi rangsor alapján Szerbia és Oroszország már kvalifikálta csapatát az Olimpiára, Indiában a horvátok, szlovének, hollandok és a mongolok küzdhetnek majd a tokiói keretbe való bejutásért.

X