Barátságos versenyen győztek a szerbek

Barátságos versenyen győztek a szerbek

Az olimpiai felkészülés jegyében világszerte látványosan szaporodnak a különféle 3×3 barátságos versenyek. Az elmúlt hét végén, február 8-9-én Európában két nemzetközi versenyt is rendeztek. Az egyiket az Adria szlovéniai partszakaszának egyik legismertebb üdülővárosában, Portorozsban.

A verseny érdekessége volt, hogy a pályára lépő játékosok között ott volt a szerb nemzeti válogatott két új tagja is. Az új felállásban Tokióban a Novi Sad két játékosa (Dusan Bulut és Dejan Majstorovic) mellett játszik majd a csapatban két Liman játékos (Aleksandar Ratkov és Hihailo Vasic) is. A jelek szerint ez a csapatösszeállítás még sokra viheti, hiszen rövid egy hét alatt két barátságos nemzetközi versenyt is megnyertek. Az első alig több mint egy héttel ezelőtt, a másodikat most hétvégén Portorozsban.

A szerbek a mostani tornán előbb a horvátokat, majd a katari csapatot, a döntőben pedig a kanadaiakat győzték le. Annak ellenére, hogy Szerbia már tavaly novemberben, a szövetségi világranglista alapján megszerezte a tokiói szerepléshez való jogot, Buluték a mostani versenyen is végig teljes erőbedobással küzdöttek az első helyért.

X