Birminghamben rendezik a 3×3 Nemzetközösségi Játékokat

Birminghamben rendezik a 3×3 Nemzetközösségi Játékokat

Myles Hesson, nemzetközi szinten ismert brit kosárlabda játékos a napokban nyilatkozott a Basketball England Timeout podcast-jának. Többek között elmondta: habár ő maga mindeddig az öt-öt elleni kosárlabdát játszotta, mostanában egyre több fantáziát lát a 3×3 sportágban. Úgy látja, hogy a fiatalokat a 3×3 jobban ösztönözheti, hogy ők maguk is kipróbálják a játékot és tovább fejlődve akár a profi szintet is elérjék, mint a hagyományos kosárlabda. Éppen ezért Hesson aktívan részt kíván venni a 2022-es birminghami 3×3 Nemzetközösségi Játékok szervezésétben és a csapatok toborzásában, ezen túlmenően pedig arról is említést tett, hogy ő maga is szeretne játékosként pályára lépni a versenyen. Szándéka szerint szülővárosát, Birminghamet képviselné a csapatával.

Hesson szerint, bár korábban sztárja volt a brit kosárlabda öt-öt elleni versenyeinek, és külföldi csapatoknál is játszott, így bőséggel szerzett tapasztalatokat, ma mégis inkább a 3×3-ban látja a fantáziát. Ez a fiatal sportág pár év alatt olyan dinamikus fejlődést mutatott és annyira népszerű lett a fiatalok körében, hogy érdemesnek tartja mélyebben is foglalkozni a további fejlesztésével. Ő első 3×3-as nemzetközi versenye 2012-ben, Görögországban volt, és azóta szinte rabul ejtette ez a játék. 

A játékos elmondta továbbá, hogy öt-öt elleni karrierjét is folytatja, mégpedig ugyanott, egy francia elsőosztályú csapatnál, ahová öt évvel ezelőtt szerződött, de emellett intenzíven foglalkozni kíván a 3×3-al is.

X