Csendes-óceáni Játékok Szamoán

Csendes-óceáni Játékok Szamoán

A Csendes-óceáni szigetvilágban tavaly szerveztek első ízben 3×3 kosárlabda bajnokságot, amelyet idén ismét megrendeztek. A szervezők célja azon felül, hogy széles körben megismertessék a szigetek lakóival a fiatal, dinamikus sportágat az, hogy játékosokat toborozzanak, akik közül a legügyesebbekkel, legrátermettebbekkel  előbb otthon, majd bizonyos idő múlva külföldön is versenyezhetnének.

A 2019-es Csendes-óceáni 3×3 Szamoa Játékok után idén november 24-én, vagyis a mai napon ismét megrendezték a már hagyományként kezelt versenyt. A rendezvényt a nemzetközi kosárlabda szervezet, a FIBA is támogatja és nemzetközi 3×3 versenyként akkreditálta.

A Samoán tartott versenyen a szélesebb régió 18 csapata vett részt, az óceániai országok közül Ausztrália, Új-Zéland, Vanuatu és Új-Kaledónia indult a győzelemért versengő csapatok között. Mind a négyen a FIBA világranglistájának 100-as keretén belüli helyezettek.

A végeredmény szerint a férfiaknál a Guam-szigeteki csapat lett a győztes, amely a döntőben 20:18-ra legyőzte a Fidzsi-szigetek együttesét. A nőknél a Cook-szigetek csapatáé lett az első hely.

X