Egyetemi játékok Belgrádban

Egyetemi játékok Belgrádban

Szeptember közepén, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján Belgrádban, a 2016-óta megtartott ünnep ötletgazdája az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) képviselői bejelentették, hogy az idén, a világjárvány miatt kényszerből elnapolt nemzetközi sportversenyüket, az 5. Európai Egyetemi Játékokat 2021-ben július 14. és 27. között rendezik meg Belgrádban.

A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében már most, október elsejétől a szervezők fokozott erővel koncentrálnak a rendezés teendőire. Elhatározták, hogy az európai játékok történetében legszebb, legérdekesebb és legszórakoztatóbb versenyt rendezik majd meg 2021-ben. Céljuk megvalósítása érdekében minden területen szeretnék túlteljesíteni eredeti, 2020-as elképzeléseiket.

„Mindannyian bízunk abban, hogy Cordoba, Rotterdam, Zágráb, Fiume és Coimbra után itt Belgrádban sikerül megrendeznünk az eddigi legemlékezetesebb és legkülönlegesebb versenyt. Szeretnénk, a játékokon résztvevő fiatalok számára olyan felejthetetlen élményt nyújtani, amelyre évtizedek múlva is örömmel emlékeznek vissza. Szerbia és fővárosa Belgrád az utóbbi évtizedben számos elismert, nagy nemzetközi sportversenynek adott otthont és azok rendezői bizonyították rátermettségüket a szervezésre, így bízhatunk benne, hogy a 2021-es Európai Egyetemi Játékok esetében is kiválóan teljesítenek majd. A sportversenyre sportolóként 40 európai ország 400 egyetemének több mint 5 ezer hallgatója érkezik a Duna és a Száva partjára. A visszaszámlálás október elsején megkezdődött, találkozunk 2021. július 14-27-én Belgrádban” – áll a szervezők közös nyilatkozatában. A játékokon 21 sportág versenyzői mutathatják be legjobb tudásukat. A sportágak között szerepel például a 3×3 kosárlabda, a tollaslabda, a strand-kézilabda, a strandröplabda, a sakk, a futball, a futsal, a kézilabda, a judo, a karate, a kick-box, a tájfutás, az evezés, a rögbi, az asztali tenisz, a tékvandó, a tenisz, a röplabda és a vízilabda. Lesz még para-asztalitenisz verseny fogyatékossággal élő sportolók számára, és bemutató sportként ülő röplabda verseny is.

X