Egyetemi sportcsereprogram Nanjingban

A kínai Nanjingban, a Southeast University (SEU) egyhetes ifjúsági sportcsereprogramját november 21-én indította el. Az egyetem hallgatói 50 országból és régióból érkeztek tanulni az intézménybe, így elmondható, hogy a program sportrendezvényei valójában nemzetközi eseménynek számítanak.

A SEU diákjai közül a programban több mint kétszázan vesznek részt. A diákcsere eseményt az egyetem Jiangsu Sportirodája szervezte. Az idei egyhetes rendezvénysorozat témájaként a szervezők a követekező célt jelölték meg: “A sport fellobbantja a szenvedélyt, őrzi a fiatalságot és az álmokat. Dolgozzunk együtt a járvány leküzdésében és a szebb holnap felépítésében.”  

A november 21-ével kezdődött sporthéten nem maradhatott el a 3×3 kosárlabda verseny sem, amelyen 20 csapat vett részt. A versenyen ott volt a SEU képviseletében az egyetem három 3×3 kosárlabda csapata is. Azok neve Bisons, Basket Hounds és Fury. A hétvégi versenyen az egyetem egyik csapata második helyezést ért el, a másik kettő 10 illetve 13. helyre került.  A diákok remélik, hogy a SEU csapata jövőre egy lépéssel előbbre léphet és megnyerhetik a tornát.

Attachment

Nanjing 2020
X