Friss hírek a 2020-as FIBA 3×3 World Tour helyszíneiről

Friss hírek a 2020-as FIBA 3×3 World Tour helyszíneiről

A FIBA 3×3 World Tour 2020 versenyeinek legújabb ütemtervét ma közöte a nemzetközi szervezet svájci központja.

Ezek szerint a COVID-19 világjárvány miatt elnapolt WT versenysorozat idén augusztusban tér vissza a szokott kerékvágásba, mégpedig augusztus 29-30-án Debrecenben, majd szeptember 5-6-án, illetve szeptember 11-12-én játszanak a csapatok Bukarestben. Utóbbi, vagyis a két romániai Masters a FIBA 3×3 World Tour sorozat teljesen új helyszíne.  A további versenyhelyszínekről még nincs végleges döntés, mert azok nagymértékben függnek a még mindig erőteljesen jelenlévő COVID járvány elkövetkezendő hetekben alakuló aktuális helyzetétől.

Az elmúlt 5-6 évben mind Debrecen, mind Bukarest, rendszeresen fogadott FIBA 3×3 nemzetközi versenyeket, így megfelelő rutinnal rendelkeznek. A két főváros helyi és nemzeti hatóságai a FIBA által kért összes egészségügyi és biztonsági intézkedést maximálisan betartják majd és a FIBA Orvosi Tanácsadó Csoportja által közzétett iránymutatásokat is végrehajtják.

A FIBA 3×3 WT-n korábban a csapatok selejtező körökön keresztül juthattak el a világjáték küzdőterére, ám az idei világjárvány felborította a verseny tradícionális rendjét. Most a csapatok a FIBA 3×3 rangsora alapján léphetnek pályára és három Masters lejátszására lesznek jogosultak. Ezt követően visszaáll a szokásos játékrend.

Későbbiekben a FIBA maximálisan alkalmazkodik majd a járványhelyzethez és annak mutatói alapján szervezi majd a későbbi fordulókat, illetve a finálét. A World Tour naptárát ezek alapján folyamatosan frissítik majd. Az már most tudható, hogy a FIBA 3×3 World Tour Abudhabi, Chengdu, Mexikóváros és Utsunomiya helyszínek Masters versenyeit 2021-re halasztották. Május 20-án a prágai, a Lausanne-i, a Los Angelesi és a Nanjing-i Masterseket 2020-ra eltörölték és jövőre halasztották.

X