Harmadik éve rendeznek Svédországban 3×3 Tourt

Harmadik éve rendeznek Svédországban 3×3 Tourt

Svédországban idén harmadjára rendezik meg a 3×3 Tourt, 2019-ben már hagyományos menetrend szerint, három városban. A Tour megrendezéséhez három város, Västervik, Oskarshamm és Kalmar együttműködési szerződést kötött annak érdekében, hogy a 3×3-as játékok a lehető legnagyobb élményt nyújtsák a közönségüknek és évről-évre több szurkolót és rajongót vonzzanak a rendezvényekre. A Touron sportklubokban versenyző csapatok mérkőzésein kívül a Svéd Kosárlabda Szövetség egy időseknek szóló versenysorozatot is elindított. A Sveriges 3×3 Tour célja, hogy az aktív, sportos életmódba az időseket, a nyugdíjas korosztályt is bevonja.

Az országos 3×3 Tour második állomása Västervikben lesz május 31-én, Oskarshamnban pedig június elsején játszanak a tornán résztvevő csapatok. Kalmarban június 2-án játszanak.  A bajnokságon női és férficsapatok is részt vesznek.

A svédországi 3×3 Tour három, stabil együttműködést kötő városán kívül további (évente változó) városok is egy-egy állomása lesz az idei versenynek. Ezek: június 29-30. Malmö, augusztus 3-4. Sundsvall, augusztus 24-25. Stockholm, augusztus 31. Göteborg, szeptember 1. Sverigefinal szintén Göteborgban.

X