Hétvégi bajnokság Írországban

Hétvégi bajnokság Írországban

Írországban a Hula  Hoops multinacionális konszern idén is meghosszabbította szerződését  az Ír Kosárlabda Szövetséggel. Annak tárgya a 3×3-as nemzeti kosárlabda-bajnokság támogatása és megrendezése. A verseny döntőjét május 18-án rendezik meg Wicklowban, a Bray Seafront nevű tengerparti sportkomplexumban.

A versenyen amatőr csapatok indulnak, így az egésznapos program teljes egészében családi eseményként is felfogható. A bajnokságon 16 csapat lép pályára, akik az oroszág 125 klubjának legjobb együttesei közül kerülnek ki.

„Ezen a csodálatos eseményen az ország legjobbjai játszhatnak és közönségüknek megmutathatják a 3×3 kosárlabdában elért fejlődésüket. Örömmel nyugtázhatjuk, hogy Írországban évről évre nagyobb a játék szurkolótábora és egyre többen aktívan is részt vesznek a játékban.” – állapította meg Conor Meany a szövetség kereskedelmi igazgatója. A rendezvényre a Hula Hoops, mint a verseny fő szponzora, egy speciálisan kialakított udvart alakított ki, ahová a pályákat felépítik. A szponzor a 3×3-as eseményeket már 2015-óta aktívan támogatja.

X