Holnaptól edzőtáboroznak a magyar lányok

Holnaptól edzőtáboroznak a magyar lányok

A magyar 3×3 női kosárlabda válogatott holnap edzőtáborba vonul – adja hírül az MTI. A magyar női válogatott szombatig tartózkodik majd a MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában, ahol intenzív felkészülésbe kezdenek az olimpiai selejtezőre.

A wbasket.hu információi szerint a 3×3 válogatott keret nyolc játékosból áll, közülük a négy legjobb formában lévő sportoló léphet majd pályára a kvalifikáló versenyen. A wbasket.hu szerint a nyolcas keret tagjai: Bach Boglárka, Bozóki Bettina, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Medgyessy Dóra, Papp Dia, Theodoreán Alexandra és Szabó Fanni. Két kerettag (Goree Cyseha és Török Ágnes) nem lehet jelen Székesfehérváron, mert Szlovákiában a válogatott 5×5-ös Eb-selejtezőjére készülnek.

A 3×3 válogatott összetartása novemberben a Covid-19 járvány miatt elmaradt, ezt kell most pótolni, hiszen közeleg az olimpiai kvalifikáció – nyilatkozta az MTI-nek Károlyi Andrea a válogatott szövetségi kapitánya. „Utoljára nyáron volt együtt a csapat – mondta – így a munkát feltétlen el kell kezdenünk. Habár a járvány miatt a nyári mérkőzéseink sorra elmaradtak, a lányokkal kiváló edzőtáborban voltunk, ahol alaposan megdolgoztattuk a lányokat. Székesfehérvár után legközelebb május 10-én találkoznak a csapattagok, majd május 21-23-án Franciaországban lépünk pályára a válogatottal egy versenyen. Grazba, az olimpiai selejtezőre egyenesen innen utazunk majd.

Húsz csapat vesz majd rész a grazi kvalifikálón, amelyet május 26-30-a között rendeznek az osztrákok. A csoportmérkőzésen a magyar lányok a holland, az észt, a fehérorosz és a Sri lankai csapattal kezdi a körversenyt. A verseny három legjobbja, az első három helyezett utazhat majd a tokiói ötkarikás játékokra.

Az olimpia előtti utolsó lehetőség a tokiói hely megszerzésére Magyarországon lesz. A nálunk rendezendő pótselejtezőn egy-egy női, illetve férficsapat, vagyis a két tornagyőztes is elnyeri a tokiói részvételt.

X