Indul az ausztrál bajnokság

Indul az ausztrál bajnokság

Ausztráliában egy szűk hónap múlva kezdődik a 3×3 Hustle March Mania versenysorozat, amelyet a Moomba Fesztivál társrendezvényeként tartanak március 6-9-én a Nemzeti Kosárlabda Liga égisze alatt.

A versenyen játszik több korábbi NBL játékos, illetve az ausztrál női 3×3 csapat tagjai, akik várhatóan ott lesznek a Tokiói Olimpiai Játékok versenyén is.

Andy Crook, a 3×3 Hustle igazgatója, aki az NBL operatív igazgatói feladatait is ellátja így nyilatkozott az eseményről: „A March Mania elhozza Ausztráliába a 3×3 kosárlabda nemzetközi minőségű játékát és bemutatja a szurkolóknak a sportág elit tehetségeit”.

A márciusi országos versenyre azok a csapatok jutnak majd el, akik a sikeresek és győzelemmel zárják a már javában zajló tartományi versenyeket. A bajnokság február első napjaiban Viktória államban indul és a 3×3 Hustle kezdetéig a többi állam bajnokai is összemérik egymással tudásukat. A három legjobb csapat vesz részt a márciusi versenyen. Közülük a legjobb pedig részt vesz az indiai olimpiai selejtezőn.

X