Ki lesz a „király” Buluték után?

Ki lesz a „király” Buluték után?

Az új sportág, a 3×3 kosárlabda nemzetközi porondon történő bemutatkozása, vagyis a 2012-es World Tour világkörüli verseny kezdete óta a Novi Sad csapata, illetve vezető játékosuk, Dusan Bulut volt a sportág koronázatlan királya. Ebben a megállapításban megegyezett szinte minden szurkoló és az ellenfelek csapattagjai is, hiszen a szerb csapat sorra nyerte a bajnokságokat, kupákat, rangos nemzetközi tornákat.

Az, hogy a közelmúltban a sztárcsapat játkosai hivatalosan bejelentették, szétválnak útjaik és tagjai már a 2021-es szezont is külön-külön képzelik el sportkarrierjüket, azt jelenti, hogy mostani legjobb 3×3 csapatai megkezdhetik a harcot a Novi Sad vezető helyéért. A FIBA online legújabb hírében ennek kapcsán közöl egy elemzést, amelyben azt latolgatják, vajon kinek lesz legnagyobb esélye a Novi Sad helyére lépni.

Első tippjük a világranglista jelenlegi vezetője, a szintén szerb Liman. A FIBA elemzés viccesen úgy festi le a csapat eddigi helyzetét, mint az egyszeri lányét, aki az esküvőkön mindig csupán a koszorúslány szerepét kapta, menyasszony sosem lett belőle. Hát most lehet, ha tartják az eddigi formájukat és idén végre sikerült megnyerniük a World Tour világkörüli versenyt. Erre minden adottságuk megvan, csak kis szerencse és nagy elszántság kell hozzá.

Esélyes a 3×3 „trónjára” a világranglista második helyezettje, a lett Riga is. Tavaly megnyerték a Word Tour Finalt, a csapat kiváló játékosokkal büszkélkedhet. Karlis Lasmanis, és Nauris Miezis sportkarrierjük csúcsán vannak, a világ legjobbjai közé tartoznak. Amennyiben eddigi sikeres szereplését a csapat a 2021-es szezonban is megismétli, nagy eséllyel pályázhat a Novi Sad helyére.

A ranglista aktuális harmadik helyezettjénak, a szerb Ub-nek nagy szerencséje, hogy hosszú lábadozás után felgyógyult sérüléséből „Mr. Robot”, vagyis Stafan Stojacic, aki a csapat vezéregyénisége és a mérkőzések utolsó pillanatáig úgy küzd, mint egy terminátor. Esélyiket növei, hogy a Novi Sadot elhagyó két tehetséges játékos, Dejan Majstorovic és Marko Savic is náluk landolt. Az amerikai Princeton is beleszólhat a „koronáért” folyó versenybe csakúgy, mint a litván Utena Uniclub.

X