Magyar győzelemmel zárult a FIBA 3×3 U23 Nemzetek Ligája 3. állomása

Magyar győzelemmel zárult a FIBA 3×3 U23 Nemzetek Ligája 3. állomása

Tegnap rendezték meg Szolnokon a FIBA 3×3 U23 Nemzetek Ligája Közép-európai régiójának nemzetközi versenyének 3. állomását, vasárnap pedig majd a 4. kerül lebonyolításra.

A magyarok mindkét csapata pályára lépett, első mérkőzésüket mind a férfiak, mind a nők megnyerték. A férfiak szoros küzdelemben 18:15-re legyőzték a szlovákokat, a lányok 17:9-re szintén a szlovákok ellen nyertek.

A fiúk a továbbiakban is remekeltek: az elődöntőben a lengyeleket 21:18-ra győzték le és ezzel kivívták maguknak a döntőben való szereplést. Ott Románia csapatát sikerült legyőzni 19:16-ra, így a 3. állomást megnyerték. Vasárnap a 4. állomással ugyanitt folytatódik a Nemzetek Ligája verseny.

A lányok kevesebb szerencsével játszottak: a szép, lendületes kezdés után az elődöntőben nem sikerült legyőzniük Ukrajnát, 21:18-as vereséget szenvedtek az ukrán lányoktól. A döntőt a csehek játszották az ukránokkal, akik szintén alulmaradtak. Az ukránok 21:14-re nyerték a stop 3-at.

Szolnok U23 NL 2019 3.
Szolnok U23 NL 2019 3.

A hazai csapatok tagjai:

Férfia:Demeter Attila, Völgyi Marcell Zoltán, Rosic Uros és Ádám Márton.

Nők: Doktor Anna, Bach Boglárka, Kováts Gabriella, Benke Sára.

Várjuk a vasárnapi mérkőzéseket és szurkolunk mindkét magyar csapatnak. Hajrá fiúk, hajrá lányok!

A szolnoki versennyel párhuzamosan Prágában is játszott a magyar női válogatott. Ott a FIBA 3×3 Women’s Series verseny aktuális állomásán mérték össze erejüket a csapatok. A magyar lányoknak sajnos nem volt szerencsés napjuk, már első mérkőzésükön 18:14-es vereséget szenvedtek a fehéroroszoktól, majd második pályára lépésüknél a spanyol lányoktól 21:14-re kaptak ki.

X