Masters helyszíneket választottak a WT csapatai

Masters helyszíneket választottak a WT csapatai

A FIBA év végi utolsó, 3×3 világranglistáján az első nyolc helyen álló csapat a következő évre automatikus meghívást kap a FIBA 3×3 World Tour sok állomásos világjátékán való résztételre. A nyolc közül a legjobb négy maga választhat meg négy, illetve három Masters helyszínt, ahol játszani szeretne.

Az idei állomásválasztások a következő képpen alakulnak:

Liman – Szerbia: Doha, Los Angeles, Montreal és Mexikó Város

A csapattagok választásának indoklása:

A 2019-es szezon a Liman számára – főként a sérülések miatt – meglehetősen vegyes eredményeket hozott. Az általuk kiválasztott tavalyi Masters helyszínek közül Dohában és Los Angelesben egészen a döntőig meneteltem, ám ott mindkét alkalommal alulmaradtak. Mexikóban és Montreálban még gyengébben ment a játék: már az elődöntőben kiestek a versenyből. Igaz viszont, hogy Montreálban – sérülés miatt – csupán három játékossal jutottak el az elődöntőig.

Stefan Stojacic – a nyáron lesérült, ám azóta talpra állt játékosuk – szerint legelső állomásnak Dohát választották ki, ezzel a versennyel kezdi a csapat a 2020-as szezont. A Liman esélye erre a helyszínre kétesélyes volt, de végül sikerült megszerezniük.  Los Angelest, Mexikót és Montreált azért választották, mert még élénken emlékeznek a tavaly ott rendezett versenyek remek hangulatára.

Riga Ghetto – Lettország: Doha, Jeddah, Utsunomiya

A csapat tavaly, éppen a most kiválasztott két Masters helyszínen, Dohában és Jeddaban nyerte meg a győzelemmel járó trófeát, így, abban a reményben, hogy idén duplázni tudnak, szívesen látogatnak vissza sikerük helyszíneire. Utsunomiyát feltehetően éppen ellenkező céllal keresik fel: 2019-ben a WT Fináléjában vereséget szenvedtek, így most a revánsban reménykedhetnek.

Sztárjátékosuk Karlis Lasmanis így indokolta a választást: „Izgatottak vagyunk, hogy megint visszatérhetünk Dohába, tavalyi első Masters győzelmünk helyszínére. A jeddahi körülményeket személyesen még nem tapasztaltam meg, de azt mondják nagyon meleg van arrafelé. Remélem bírni fogja a csapat. Utsunomiyában sem jártam még így izgatottan várom az ottani versenyt. Annál is inkább, mert az ottani Masterst követően két héttel már az Olimpia kezdődik. Az utsunomiyai helyszín arra is jó lesz, hogy a csapat hosszabb időn át akklimatizálódhat majd.

Novi Sad – Szerbia: Manila, Lausanne, Mexikó

A csapat már mindhárom helyszínen nyert Masterst. E három helyszínen kívül a szezonkezdésen, Dohában is ott lesznek, a tavalyi World Tour győztesének jogán.

Dejan Majstorovic szerint nem lesz a csapat számára egyszerű az idei szezon, mert megterhelő fizikailak és pszichésen egyaránt. Az április eleji dohai kezdés után, a következő állomás május elején éppen Manila lesz, vagyis eléggé kevés idő marad a regenerálódásra, a következő Mastersre való felkészülésre.  Júliusban, 24-én pedig már kezdődik az Olimpia. Harmadik Masters állomásnak éppen azért választottuk Lausannet, hogy legyen időnk kipihenni az olimpiai terheléssel járó fáradalmakat. Mexikót, a csapat minden tagja nagyon szereti, ezért választottuk ezt a helyszínt – vélekedett Majstorovic.

NY Harlem – USA: Prága Lausanne

Az amerikai csapatnál is valószínűleg szerepe volt a nosztalgiának, hiszen Lausanneban nyerték meg első Mastersüket.

Játékosuk Disco Domo azt mondja a csapat minden tagja elégedett és boldog az idei helyszínválasztással. Szeretjük Manilát és Prágában is nagyon élvezzük az ott tartózkodást. Lausanneból tavaly is nagyszerű élményekkel távoztunk, sokan drukkoltak nekünk otthonról is sőt, rengeteg svájci szurkoló is követ minket az Instagramon.Princeton – USA: Prága, Jedda.

Sakiai – Litvánia: Manila, Los Angeles

Piran – Szlovénia: Doha, Montreal

Edmonton – Kanada: Doha Utsunomiya

X