Megkezdődött a World Urban Games Budapesten

Megkezdődött a World Urban Games Budapesten

Ma megkezdődtek, a háromnapos budapesti nemzetközi rendezvény, a World Urban Games 2019, 3×3 kosárlabda versenyei. A nemzetközi mezőny, az idei szezonban, a világ számtalan városában játszott körverseny, a FIBA 3×3 U23 Nemzet Ligájának fináléjához gyűlt össze Budapesten.

Délben a férficsapatok A csoportjának két tagja, az oroszok és a románok kezdték a versenyt. Előbbiek 22:15-re legyőzték a románokat. A következő meccsen, az ukrán-lengyelen az ukránok voltak jobbak, 22:8-ra győztek, az ukrán-orosz találkozó pedig 10:21-es eredménnyel zárult az oroszok javára.

A magyar fiúcsapat egy alkalommal lépett pályára, a franciák ellen. 21:16-ra legyőzték a gall csapatot. Holnap két találkozójuk lesz: előbb a fehéroroszok, majd a hollandok ellen játszanak. A magyar csapat összeállítása: Demeter Attila, Márton Ádám és Rosic Uros.

A lányoknál szintén az oroszok győztek a román csapat ellen (21:8), a franciák 21:6-ra a hollandokat utasították maguk mögé, a francia-orosz meccsen azonban nem bírtak keleti ellenfelükkel, 21:19-es vereséget szenvedtek. Jó hír, hogy a magyar lányok Ukrajna ellen a mai összecsapáson 18:7-es győzelmet arattak. Reméljük holnap a lengyeleken és a kínaiakon is sikerül felülkerekedniük.

A magyar lánycsapat tagjai: Benke Sára, Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Kováts Gabriella. Gratulálunk mindkét magyar csapat győzelméhez és szurkoljuk a további sikereikhez!

X