Miért különleges az idei WT Final?

Miért különleges az idei WT Final?

A  FIBA 3×3 World Tour Masters utsunomiyai fináléjával kapcsolatban mostanában közzétett számos  találgatás közül a mai FIBA tippek a verseny öt legérdekesebb, a szurkolók fantáziáját leginkább foglalkoztató tényezővel foglalkozik.

A legelső nagy kérdés, amely bizonyára minden szurkolót és 3×3 rajongót világszerte rendkívüli módon érdekelhet az, hogy idén vajon sikerül-e felküzdenie magát az első helyre a szerb Novi Sadnak. Tavaly is megnyerték a WT finálét, ám akkor már a verseny előtt szinte mindenki biztos volt a győzelmükben, hiszen a 2018-as évadban annyira szilárd volt a helyük a csapatrangsorban és végig olyan fölényesen teljesítettek, hogy kétség sem fért a végső győzelmükhöz. idén persze más a helyzet, hiszen a roppant erős kezdés után az utóbbi hetekben „leengedett” a csapat és sorra vesztették el az esélyesnek vélt versenyeiket. Utolsó győzelmüket júliusban, Mexikóvárosban aratták. Ehhez a mélyrepüléshez bizonyára a csapattagok sorozatos sérülései is erőteljesen hozzájárultak.

A felsoroltak persze egyáltalán nem zárják ki, hogy idén mindezek ellenére megint a Novi Sad legyen a WT királya, a finálé győztese. Kemény harcos, rendkívül ütőképes és technikás csapatukban olyan játékos klasszisok lépnek majd pályára Japánban, mint Dusan Bulut, a 3×3 professzora, a mágikus labdazsonglőr, vagy Dejan Majstorovic, a maestro, aki olyan gyors, hogy ellenfelei szinte képtelenek követni a cseleit, csak az eredményt, a sikeres kosárra dobást nyugtázhatják. Játszik a csapatban Marco Savic is, aki keménységéről, vad tempójáról nevezetes. Nekünk magyaroknak különösen szívmelengető a gondolat, hogy a szupersztárok csapatában Ivosev Tamás is játszik. Neki külön szurkolunk a sikerért és a győzelemért.

A szakértők szerint Utsunomiyában a dunk verseny is különleges lesz, mert összemérheti erejét a Puerto Rico-i születésű Isaiah Rivera és az ukrán Dmyto „Smoove” Krivenko, valamint a lengyel Piotr Grabowski. Mindhárman a dunk versenyek szupersztárjai akik sorban nyerték a világversenyeket. A további három szempontról, amelyek rendkívüli és valószínűleg feledhetetlen sporteseménnyé teszik a WT 3×3 Utsunomiya Finalt, holnap részletezzük.

X