Mr. Robot fájlalja, hogy nem kapott meghívást

Mr. Robot fájlalja, hogy nem kapott meghívást

Tegnapi posztunkban hírt adtunk a napokban Szabadkán rendezett barátságos 3×3 versenyről, amelynek nemzetközi csapatok is résztvevői voltak. Ezt az eseményt a játékban szereplő hat ország szövetségi és szakvezetői arra is felhasználták, hogy megtervezzék a csapatösszeállítást az olimpiai selejtezőre, illetve a tokiói Olimpiai Játékokra.

A szerbeknél a Novi Sad két sztárjátékosa, Dusan Bulut és Dejan Majstorovics mellé, a nemzeti válogatott két új csapattagjaként pályára léptették a Liman két játékosát Aleksandar Ratkovot és Mihailo Vasicsot. Ebből a névsorból valószínűsíthető, hogy ők játszanak majd az Olimpián is, habár ezt még hivatalosan senki sem erősítette meg.

Volt játékos, aki ennek a hírnek nagyon nem örült, és nemtetszését ki is fejtette a közösségi médiában. Az orosz www.slamdunk.ru oldal szerkesztői hamar ráakadtak Stefan Stojacic, vagyis Mr. Robot instagramon közzétett méltatlankodására, amelyben azt fájlalta, hogy korábbi kiváló eredményeit semmibe véve, őt nem hívták meg a szabadkai „kasztingra”, noha minden vágya az volt, hogy játszhasson az Olimpián.

A slamdunk.ru szerkesztője megkereste a méltatlankodó Stojacicot és rövid interjút készített vele, amelyben Mr. Robot kifejthette sérelmeit:

Mi késztette erre a meglehetősen mérges bejegyzésre az instagramon?

Néhány játékost hívtak meg a versenyre, illetve előtte az edzőtáborba azzal a szándékkal, hogy kiválasszák az Olimpián szereplő szerb nemzeti 3×3 válogatott tagjait. Én nem kaptam meghívást, holott az eredményeim, az eddigi teljesítményem alapján megérdemeltem volna. Kérdésem: éppen én miért nem érdemeltem meg azt, mint a többi meghívott, hogy nekem is megadják a lehetőséget a nemzeti olimpiai csapatba való bekerülésre?

Mit gondol, önt miért nem hívták meg?

Tavaly szinte az egész évben sérülésekkel bajlódtam, így csonka szezont játszottam, de ezzel szemben állnak az előző évi 2018-as eredményeim. Tagja voltam például a 2018-as Világbajnokságot megnyerő szerb válogatottnak. Decemberben pedig már visszatértem a játékba, a csapattal másodikak lettünk a Sina Elite Ligában. Ország-világ láthatta, hogy visszatért az erőm, ugyanazon a szinten van a játékom, mint a sérülések előtt volt. Azt fájlalom, hogy meg sem hívtak Szabadkára, ahol bizonyítani tudtam volna. Miért nem lehetett egy nagyobb, kiterjesztett létszámú meghívott listát összeállítani? Miért nem akartak több játékosból válogatni, hiszen három, a világ legjobbjai közé tartozó csapatunk is van? Ezek a Novi Sad, a Liman és a Zemun.

Úgy gondolja, hogy az említett csapatok minden játékosát meg kellett volna hívni a szabadkai tornára, hogy tágabb legyen a választás lehetősége?

Igen. Ez lett volna igazságos és természetes. Hívni kellett volna játékra a Novi Sad és a Liman teljes csapatát és a Zemunból is néhány kiemelkedő játékost. Félreértés ne essék: nem arról van szó, hogy a végső döntést kifogásolom, akikből felállt a végső csapatnévsor. Mert ők mind a négyen kiváló játékosok. Én azokról beszélek, akiket nem hívtak meg, pedig ők is pont olyan kiválóságok, mint a kiválasztottak, így elestek a nagy lehetőségtől.

Szeretne valamilyen nyilvános választ is kapni a kérdéseire?

Nem, semmiképpen sem. Csak kifejtettem a véleményemet, semmi több. El kell ismernem, hogy a tavalyi szezon kihagyása végső soron az én hibám volt. Nem tudok és nem akarok ezért senkit sem hibáztatni. Az viszont rosszul esett, hogy mindenki tudta, két hónapja edzek már, de a meghívót kiküldők ezt „észre sem vették”.

Félretéve a sérelmeit, milyen tervei vannak a 2020-as szezonra?

Csapatom, a Liman első nemzetközi versenye Dohában a WT első Masters helyszínén lesz, azon biztosan játszom majd. Addig is edzem, dolgozom kitartóan.

X